Scandalul mutării la Colegiul de Vest: primăria a venit cu camioanele să...

Scandalul mutării la Colegiul de Vest: primăria a venit cu camioanele să scoată mobila din clădire. Dascălii, baricadați în școală UPDATE 5 Concluziile unei zile nebune

13
DISTRIBUIȚI

poză

Situația Colegiului Tehnic de Vest din Timișoara este pe cale să devină incendiară în această dimineață. Mihai Costa, șeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale și un alt angajat al Primăriei Timișoara se află în acest moment la colegiu, cu două camioane. Reprezentanții municipalității se pregătesc astfel să pună în aplicare decizia de a evacua clădirea pentru a face loc celor de la Liceul de Arte, la rândul lor nevoiți să părăsească edificiul din centrul orașului, pentru care primăria plătește 30.000 de euro chirie pe lună.

poză(1)

Deși oficialii i-au avertizat pe profesorii de la Colegiul Tehnic că vor pleca din clădire cu sau fără voia lor, dascălii fac în această dimineață ceea ce au promis și ei – nu ies fără luptă. Așa că angajații primăriei au fost întâmpinați cu lacăt pe ușa instituției de învățământ, precum și cu sălile de clasă încuiate, să nu poată fi luat mobilierul. L-au lăsat înăuntru doar pe Costa, cu care discută. Dascălii se plâng și de faptul că, astăzi, o parte din elevi susțin examene în clădire și că este cel puțin nepotrivit să fie scos mobilierul din clase. „Este un moft al primarului”, spune unul dintre ei despre mutare. În cel mult jumătate de oră, la Colegiul Tehnic sunt așteptați primarul Nicolae Robu și viceprimarul Dan Diaconu.

poză(3)

UPDATE 1 Primarul Nicolae Robu și viceprimarul Dan Diaconu au ajuns la colegiu.


Ei au fost lăsați de protestatari să intre în clădire, însă discuțiile și eventualele negocieri din incintă se vor ține departe de „urechile” presei.

UPDATE 2 Nicolae Robu i-a amenințat pe profesori că vor plăti pentru ceea ce fac. “O să merg în penal!”, a tunat primarul de s-a auzit prin ușa-ncuiată. “Nici urmașii voștri nu vor avea bani să plătească daunele pe care le voi cere. Cel care încalcă o hotărâre de consiliul local va plăti. Ciuhandu i-a lăsat pe cei de la Liceul de Arte să facă după capul lor, eu nu o să fac asta! Decizia trebuie să o punem în practică. Prin această acțiune, cauzați primăriei o pagubă de trei milioane de lei pe an. Asta înseamnă că 100.000 de familii ar trebui să plătească fiecare 30 de lei pe an, și tot n-o să putem recupera paguba. Pentru asta ar trebui să creștem taxele și impozitele locale. Vreți să afle timișorenii ce faceți? Că din cauza voastră vor crește taxele?”, le-a spus primarul, nervos, dascălilor. La colegiu a ajuns și inspectorul școlar general, Cornel Petroman, dar și un echipaj de poliție, ca răspuns la un apel.

poză(4)

UPDATE 3 Primarul și viceprimarul au ieșit din clădire. Robu a precizat că îi va acționa în judecată pe cei care se opun aplicării deciziei Consilului Local și că, de astăzi, angajații primăriei vor sparge ușile, dacă este nevoie, pentru a scoate mobilierul din clădire.

poză(6)

UPDATE 4 După ce primarul a ieșit de la discuția cu profesorii gesticulând și strigând nervos, muncitorii care au venit să ia mobila nu pot intra în colegiu pentru că nu-i lasă profesorii. Robu a amenințat că va chema și jandarmii. Unei profesoare, bolnavă de cancer, i s-a făcut rău și a leșinat.

UPDATE 5 Deocamdată, lucrurile s-au liniștit la Colegiul de Vest. Reprezentanții primăriei, în frunte cu edilul-șef, au plecat, precizând că vor apela la o decizie prezidențială pentru mutarea instituției, altfel neavând posibilitatea să spargă ușile și să ia mobila, așa cum amenințau. Astfel, profesorii de la Tehnic pot spune că au obținut o mică victorie, având în vedere că luni, când este prima zi de școală, atât ei, cât și cei de la Liceul de Arte vor începe noul an în vechile clădiri.

13 COMENTARII

  1. Primarul asta-i cu capul, nu-l lasati sa faca ce vrea el. Sa se mute „artistii” dincolo ! Sa se respecte decizia CL data pe vremea lui Ciuhi !

  2. Promovabilitate la BAC la CTV in 2011 : 0 % , in 2012 : 1,96 % in 2013 : … va las sa ghiciti !!! In locul lui Robu ii mutam la …gradina zoologica , sa fie in mediul lor ca oricum cartea nu le place

  3. Asa se intampla cand managementul unei scoli este asigurat de angajatii liceului !! Consiliul de administratie si directorul trebuie numiti de comunitatea locala iar profesorii sa aibe contracte incheiate pe baza de performanta profesionala! Cui nu ii convine la …revedere !! Ceea ce fac profesorii acolo este …culmea nesimtirii!

  4. Prea mult conflict intr-un caz de nesupunere civica. Fara aratat de muschi, as fi trimis 2 camioane in fata liceului si as fi anuntat politicos profesorii baricadati ca stationarea lor costa 100ron/ora/camion, iar suma va fi facturata zilnic pe numele celor care impiedica utilizarea camioanelor. Atat. Eu asa voi proceda cand voi ajunge primar. PS. Explicatiile despre rezultatele slabe ale elevilor de acolo sau despre cheltuielile mari de orice tip, nu au nici o relevanta in acest proces de mutare, ci pare doar o incercare de intimidare a profesorilor razvratiti. Chiar si cu cei ce nu au dreptate, ca autoritate trebuie sa ai disponibilitatea de a dialoga calm.

  5. Asta este razbunarea pedagogului,viceprimarului Traian Stoia (sau Profesorul, așa cum am auzit că i se mai spune și îi place lui să audă, chit că e absolvent de IEFS).

  6. Pe cretinul asta de Stoia il retin cu urmatoarele fapte de viol:in anii 80′ pe cand era pedagog la liceul de constructii nr.8,penetra fetele din internat,ba mai mult cu ajutorul lui “Tiriac”,un gabor cu mustati,asistentul-medical din acea vreme,mai abuza nenorocitul si in gasca chiar in dispensarul scolii!!!Pentru verificarile de rigoare apelati la un post tv regional,ca sa stranga toate fetele abuzate din acel timp!Si sunt foarte multe,extrem de multe!Merita incercarea!O stea cu sensei in celula sa-l faca putin la gaoz,nenorocitul dracu!Poza pe post si-n 24 de ore o sa aveti fete ca la “Romanii au talent”!

  7. sper ca Robu sa se tina de cuvant si sa-i duca in instanta ! de ce scolarizarea zidarilor se face in zona centrala ? scolile de meserii sa fie la periferie, asa cred ca ar fi normal. Sa nu uite Robu ca a promis daca nu-s 100/generatie ii desfiinteaza !

  8. Nu e normal sa fie mutati constructorii, ca au copii mai saracuti, iar „artistii” care au jecmanit bugetul ani de zile si au tipat mai tare sa fie favorizati! Parca era vorba sa li se impute banii dati pe chiria de zeci de mii de euro/luna?!!! Aud??? Nu plecati colegi dascali, cum nu au plecat nici ceilalti!

  9. Daca isi trimite robul maidanezii locali,au festelit-o profesorii…Aia nu stiu decat sa execute.
    Si cum sunt dornici de afirmare,si nici nu au iubit scoala si profesorii….imaginati-va…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.