Scene de groază – atacantul Ardelean de la ASU Poli, în perfuzii...

Scene de groază – atacantul Ardelean de la ASU Poli, în perfuzii pe gazon la meciul de prezentare al ASA Târgu Mureș

0
DISTRIBUIȚI

accidentare_la_Tg_Mures_-_Poli_Timisoara

ASU Politehnica, echipa susţinută de suporterii alb-violeţi, a fost învinsă la Târgu Mureş de ASA într-un amical special, scor 0-2. Timişorenii au fost susţinuţi de un număr mare de fani, care au dominat fondul sonor în prima partidă televizată a trupei pregătite de Paul Codrea. Dacă scorul a fost mai puţin important pentru bănăţeni, pe final aceştia au suferit o sperietură groaznică. Atacantul Emanuel Ardelean a recepţionat un picior în faţă de la un adversar şi a primit îngirijiri medicale timp de zece minute pe gazon înainte de a fi transportat la spital.

Jocul de la Târgu Mureş a fost stabilit ca o adevărată sărbătoare pentru ambele echipe. Gazdele şi-au prezentat echipa cu care vor ataca Liga a II-a în noul sezon iar pentru timişoreni jocul a reprezentat o adevărată oportunitate de a se evidenţia în afara judeţului. Mai ales că partida a fost, în premieră pentru ASU Poli, televizată în direct de un post naţional. Întâlnirea dintre cele două echipe despărţite de două ligi a fost posibilă cu sprijinul fostului manager sportiv al lui Poli, Daniel Stanciu, acum director general la mureşeni.

Pe teren, ASA a deschis scorul destul de rapid în ciuda opoziţiei alb-violete. Atacantul Salem reuşea să marcheze după doar 15 minute în urma unui şut ratat al lui Buhuşi. Alb-violeţii au replicat patru minute mai târziu prin Alin Stoica. Şutul său din lovitură liberă a fost însă scos de sub transversală de Caparco. Ardelenii au pus apoi stăpânire pe joc şi şi-au mai trecut în cont câteva ocazii bune de a înscrie. La reluare, tot gazdele au reuşit să fie mai periculoase. Buhuşi a lovit transversala în minutul 53, pentru ca peste alte zece minute Bumba să majoreze diferenţa cu o finalizare elegantă pe lângă Burtic. Jucătorii lui Paul Codrea au încercat apoi să iasă la atac însă săptămâna infernală cu jocuri din două în două zile nu le-a permis acestora să pună cu adevărat în pericol poarta unei divizionare secunde solide.

 

Atacantul Ardelean, în perfuzii pe gazon

Sărbătoarea de la Tg.


Mureş a fost uşor stricată pe finalul partidei. În minutul 80 fundaşul Patriche de la gazde a ridicat piciorul fix când timişoreanul Emanuel Ardelean a dus capul către minge. Atacantul de 19 ani a fost izbit în faţă şi a căzut pe gazon. Conform membrilor din stafful bănăţenilor acesta şi-a muşcat limba şi a avut un atac de panică în urma loviturii încasate. Medicii prezenţi la stadion i-au pus perfuzii chiar în mijlocul terenului până la sosirea unei ambulanţe SMURD care l-a transportat la spital. Aici, jucătorul va fi supus mai multor investigaţii medicale. Partida s-a reluat în prelungiri dar “centralul” Dan Dreve a fluierat finalul după doar şapte minute. “Sperăm să nu fie nimic grav. A avut un şoc, un atac de panică după ce a fost lovit. Şi noi ne-am speriat. Se va investiga să nu aibă alte afecţiuni. Vom merge la spital să-l vizităm”, ne-a spus Toni Foale, directorul tehnic al lui ASU Poli.

Mesajele timişorenilor şi aplauzele gazdelor

 Dacă pe teren gazdele nu au avut emoţii, în tribune atmosfera a fost dominară de cei aproape 200 de ultraşi sosiţi de la Timişoara cu două autocare şi maşinile personale. După pauză fanii lui ASU Poli au afişat două mesaje împotriva exploatării de la Roşia Montană. “Ferească Dumnezeu cel Sfânt să vrem noi sânge nu pământ” şi “Jos labele de pe Roşia Montană”, au fost textele aplaudate de spectatorii de pe “Trans-Sil”. Apoi, în minutul 75 suporterii alb-violeţi şi-au desăvârşit spectacolul prin aprinderea mai multor torţe, moment apreciat din nou de publicul gazdă care a aplaudat la scenă deschisă galeria vizitatoare. ASA în schimb s-a bucurat de aprecieri la fiecare fază de atac şi a beneficiat doar de o mică galerie formată ad-hoc.

Luni, suporterii timişoreni organizează o licitaţie online pentru tricoul cu numărul 12, dedicat fanilor şi purtat la jocul cu ASA Tg. Mureş, în mod excepţional, de atacantul Adrian Marchiş. Acesta va avea semnăturile jucătorilor lui Paul Codrea. Licitaţia va începe de la preţul standard al unui tricou cu ASU Poli (70 lei).

ASA Tg. Mureş: Caparco – Hanca, Patriche, Vârtic, Aniţoiu – M. Onicaş, Roman – A. Dan, Alaverdashvili, Buhuşi – Salem. Au mai intrat: Viciu – Cioinac, Szilagyi, Creţu, Bumba, Homei, Petriş şi Stoica, Antrenor: Eduard Iordănescu.

ASU Politehnica Timişoara: Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ilie, Stoica, Popa, Vucea – Marchiş – Făgeţan. Au mai intrat: Secotă, Ardelean, Al. Ionuţ, S. Oberşterescu, Cl. Lazăr, Florea, Vişan, Giurasevici, Opriş şi Feher.

UPDATE 1 Ardelean a fost externat şi va pleca cu echipa înapoi la Timişoara, medicii stabilind că este în afara oricărui pericol.

Sursa foto digisport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.