Școala înainte de revenirea elevilor: săracă, stricată, cofeinizată. Ce spune Petroman despre...

Școala înainte de revenirea elevilor: săracă, stricată, cofeinizată. Ce spune Petroman despre automatele de cafea din școli

0
DISTRIBUIȚI

cornel_petroman_AP

Consilerul local din partea PDL Sandu Ştefan a ieşit astăzi în faţa presei pentru a atrage atenţia cu privire la modul în care USL a făcut o chestiune personală din gestionarea problemei şcolilor din judeţul Timiş. „USL tratează cu un total dispreţ învăţământul, pare să nu conştientizeee că educaţia este singura care ne poate asigura un trai mai bun pe viitor. Aş vrea să vă atrag atenţia că guvernul USL a schimbat până acum cinci miniştri ai Educaţiei şi că de când a preluat puterea singurul scop a fost împărţirea puterii şi înlocuirea inspectorilor generali, iar în ceea ce priveşte continuarea reorganizării învăţământului nu s-a făcut niciun pas concret”.


Stefan spune că pe lângă faptul că au fost reduşi banii pentru transportul copiilor, lucru care va duce la creşterea abandonului şcolar, Guvernul încă mai datorează judeţului pentru plata navetei elevilor. Mai mult, numărul şcolilor din Timiş care nu au aviz de funcţionare este la fel de mare ca şi în trecut, iar problemele precum cazul de la Liceul C.D Loga, unde o bucată din acoperiş a căzut, nu sunt rezolvate.

Pedelistul a mai spus că autorităţile aşteaptă probabil tragedii ca în cazul copilului ucis de maidanezi pentru a interveni. O ultimă problemă ridicată de Ştefan este cea a automatelor de cafea din şcoli. Având în vedere că a semnalat-o de mai multe ori în media, dar nimeni nu a luat măsuri, inspectorul școlar general Cornel Petroman spune că, din ceea ce ştie el, automatele sunt amplasate în cancelarii, dar că va trimite dacă este nevoie o notă către directori pentru ca automatele să fie mutate de pe holuri. Prefectul Eugen Dogariu a explicat că problema ar fi trebuit să fie gestionată de Consiulul Local Timişoara care are reprezentanţi în conducerea şcolilor, dar că dacă va primi o sesizare va cere, la fel ca şi Petroman, ca automatele să fie mutate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.