EXCLUSIV Șmenurile prin care Georgică Cornu și-a tras ilegal asfalt până la...

EXCLUSIV Șmenurile prin care Georgică Cornu și-a tras ilegal asfalt până la proprietățile de la Herneacova pe banii statului

8
DISTRIBUIȚI

cornu cu sturioni02

Georgică Cornu şi-a tras asfalt până la proprietăţile sale de la Herneacova printr-o serie de contracte semnate în condiţii ilegale şi cu complicitatea primarului oraşului Recaş din aceea perioadă, pedelistul Marinel Paşca.  Un control efectuat anul acesta de către Curtea de Conturi a scos la iveală faptul că s-a ajung până acolo încât cel supranumit „regele asfaltului din Banat” şi-a tras drum de boier ilegal până la complexul de echitaţie şi ferma de sturioni de la Herneacova.

Primul contract, 8409/01.09.2008 , a fost semnat având ca obiect de activitate reabilitare drum comunal Recaş – Herneacova 1,28 km” fiind în valoare de 1.538.741,07 lei, inclusiv TVA, fiind semnat după ce pe SEAP a fost publicată o cerere de oferte, cu firma Confort singura interesată. „La contractul de lucrări nr. 8409/01.09.2008, încheiat cu SC CONFORT SA – anterior descris, se încheie un act adiţional (anexa nr. 42), nedatat şi neînregistrat la nici una din părţile contractante, prin care la art. 1 se specifică faptul că “în baza lucrărilor suplimentare apărute pe teren, părţile semnatare stabilesc ca valoarea contractului să se majoreze cu valoarea de 636.735,5 lei exclusiv TVA”, adică cu 49,24% din preţul iniţial al contractului. În acest caz auditorii publici externi constată că entitatea auditată nu a putut pune la dispoziţia acestora lista cu lucrările suplimentare constatate pe acest tronson de execuţie”, se arată în raportul auditorilor.

Prin cel de al doilea contract, 9690/06.10.2008, Confort SA se angajează să execute şi să finalizeze lucrările de reabilitare drum comunal Recaş – Herneacova 2,4 km,  valoare totală 2.107.464,62 lei, inclusiv TVA.


Durata acestui contract este de asemenea 30 de zile, adică din data de 13 octombrie 2008 până la data de 12 noiembrie 2008. Și la acest contract se semnează un act adițional neînregistrat şi nedatat prin care se suplimentează valoarea cu 866.030,86 lei plus TVA. Auditorii de la Curtea de Conturi au concluzionat că „această achiziţie de reabilitare a DC Recaş-Herneacova a fost făcută cu încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice, prin fragmentarea lucrării în contracte de o valoare care să-i permită procedura de atribuire de cerere prin oferte şi nu de licitaţie publică deschisă”.

Surpriza cea mare a fost constatată pe teren, când s-a stabilit că în realitate suprafaţa asfaltată nu este 3,68 kilometri, ci de 6,2 kilometri „lungime ce nu a putut fi justificată de unitatea administrativ teritorială controlată – destinaţie ce duce spre un domeniu turistic-imobiliar  deţinut de SC GROUP MET-CAR SRL – o societate comercială afiliată executantului lucrării de asfaltare SC CONFORT SA atât direct ca şi participant la capitalul social aflat într-o poziţie majoritară cât şi prin persoane afiliate cu acţionarii şi administratorii SC CONFORT SA , executant ce avea interese directe (imobiliare şi turistice) ca acest drum să se fie asfaltat pe toată lungimea acestuia. Menţionăm aici că nu a existat nici o motivare a unităţii administrativ teritoriale referitoare la necesitatea şi oportunitatea investiţiei, justificare obligatorie potrivit prevederilor H.G. nr. 28/2008 – privind aprobarea conţinutului cadru al documentaţiei tehnico-economice aferente investiţiilor publice”.  De asemenea, s-a constatat că nu au fost respectate nici măcar proiectul tehnic, existând porţiuni unde drumul în loc să aibă şapte metri lăţime avea 5,5 m sau 6,6 m.

8 COMENTARII

    • macar pt asta daca nu pt faptul ca a intrat in insolventa ca sa nu plateasca datorii de milioane de euro, multe firme au probleme din cauza ca nu primesc banii de la cornu

  1. Si să credem că era atât de tare în oo primarul ăsta, încât făcea toate astea fără ştirea şi avizul lui Ostaficiuci, care era tatal lor?!?
    Să nu uităm: Cornu era sponzorul principal al PDL Timiş!

  2. D.le Dragos Bota, va rugam sa investigati, pentru noi, timisorenii, daca este adevarat faptul ca Primaria vrea sa inchida Piata Unirii si sa scoata toata piatra cubica din piata iar in locul ei sa puna pavele de doi lei gramada. Zvonistica din Timisoara spune ca piatra va fi data, nu se stie cui, si sub umbrela unei modernizari, Piata Unirii , care este simbol turistic, deja, pentru Timisoara va fi lipsita de unul dintre elementele care ii confera atita farmec. Daca Primaria Timisoara doreste sa inchida Piata Unirii si sa o modernizeze, ii cerem sa ne spuna EXACT CE ANUME VREA sa modernizeze si de ce si, mai ales, cum. Multumim, PressAlert!

  3. Nu e treaba noastră ce masinatiuni e posibil să fie dar daca toți ar face așa ceva am circula decent în țara asta.E posibil să vă gândiți și în felul ăsta ?

  4. La Herniacova mai e si directoru Caprariu Ioan de la Pensii Timis mare mogul PSD acum da trece de la uni la altii da parese ca nimeni nu sesizeaza . Are contract pe viata la Casa de Pensii?

  5. Iată ce a făcut fostul Primar pentru cetățeni al orașului recaș…. Acuma este Consilier, vedeți aici corupție … Deeaia haideți VINERI LA ORA 09:30 LA PRIMĂRIA ORAȘULUI RECAȘ…. SĂ NU LĂSAM CORUPȚIA ÎN PRIMĂRIE ….. PE ĂȘTIA SĂI IA DNA-UL HAIDEȚI RECAȘENILOR CÂT MAI MULȚI …… ȘI EU MAI AU CURAJUL SĂ RĂMÂNĂ ÎN PRIMĂRIE………….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.