Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” va avea cel mai performant tomograf din...

Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” va avea cel mai performant tomograf din Timişoara. Cât costă aparatura

0
DISTRIBUIȚI

spitalul_de_copii_louis_turcanu03_c4a1626df9

Cel mai performant tomograf din Timişoara şi un aparat de radiologie de ultimă generaţie vor intra în dotarea Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”.


Anual, în cel mai mare spital pentru copii din vestul ţării sunt trataţi aproape 80.000 de pacienţi din cinci judeţe, astfel că noile echipamente medicale performante proaspăt cumpărate vor fi de un real folos în depistarea afecţiunilor. Ovidiu Adam, directorul Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, ne-a declarat că tomograful care va fi cumpărat în cel mult trei luni este de mare necesitatate, mai ales că instituţia pe care o conduce nu a avut niciodată un astfel de echipament medical. „Tomograful va funcţiona cel târziu înainte de sărbătorile de iarnă. Aşteptăm cel mai tare tomograf din oraş, cu 128 de slice-uri, dotat cu soft-uri pentru copii, pentru corp, pentru absolut orice. Întotdeauna am fost un fel de Cenuşăreasa, am fost lăsaţi la urmă, dar acum a venit şi rândul nostru”, ne-a explicat Ovidiu Adam.

Potrivit directorului Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, doar micuţii pacienţi aflaţi în stare gravă beneficiau de serviciile unui tomograf la clinici private pentru care se plăteau sute de lei, deşi toţi copiii bolnavi ar fi trebuit să facă tomografie. Vă reamintim că cei 1,2 milioane de euro pentru achiziţionarea tomografului şi a aparatului de radiologie provin din fondurile Ministerului Sănătăţii şi din bugetul Primăriei Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.