Teama faţă de „bande criminale străine” provenind din România şi Bulgaria, folosită...

Teama faţă de „bande criminale străine” provenind din România şi Bulgaria, folosită de un naţionalist britanic în campania pentru Parlamentul European

0
DISTRIBUIȚI
<


p style="text-align: center;">comisia-europeana1

Liderul partidului naţionalist şi eurosceptic UKIP Nigel Farage urmează să plaseze astăzi temerile cu privire la sosirea unui aflux de români şi bulgari în Marea Britanie, începând din ianuarie, în centrul campaniei formaţiunii pentru alegerile europarlamentare, scrie Mediafax. Potrivit The Independent online, care citează fragmente dintr-un discurs pe tema imigraţiei pe care Farage urmează să îl susţină într-o conferinţă, liderul UKIP va afirma că Londra este afectată deja de un „val de infracţiuni comise de români” şi va acuza coaliţia că se pregăteşte să întâmpine „bande criminale străine” provenind din România şi Bulgaria.

Revenirea liderului UKIP la o retorică antiimigraţie extrem de dură are loc după ce acesta a încercat să mai atenueze tonul partidului, în ultimele luni, criticând campania Ministerului britanic de Interne cumaşini pe care este afişat sloganul „Go Home” ca „urâtă şi neplăcută”.

UKIP, care înregistrează o creştere în sondaje, depăşind aşteptările, a obţinut peste 220 de mandate de consilieri locali în alegerile municipale din acest an şi urmează să îşi depăşească performanţa în alegerile pentru Parlamentul European (PE), în mai.

Potrivit publicaţiei, care citează fragmente din discurs, Farage va acuza clasa politică britanică de blocarea dezbaterii cu privire la imigraţie în ultimele două decenii, insistând că UKIP nu se va lăsa intimidat şi va continua să abordeze subiectul „sincer şi direct”.

El va arăta că „niveluri fără precedent ale imigraţiei exercită presiuni asupra şcolilor, spitalelor, locuinţelor şi salariilor” şi va sublinia că problemele se vor agrava de la 1 ianuarie, când românii şi bulgarii obţin dreptul de a trăi, munci şi solicita ajutoare în Marea Britanie, mai scrie publicaţia citând fragmente din discurs.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.