Teatrul arădean își aduce spectacolele de succes la Timișoara. Ce piese sunt...

Teatrul arădean își aduce spectacolele de succes la Timișoara. Ce piese sunt incluse în proiectul „Punte de teatru”

0
DISTRIBUIȚI

CERERE

Teatrul clasic „Ioan Slavici” din Arad va inaugura, în această toamnă, o stagiune timişoreană, care va cuprinde o serie de spectacole pe care actorii arădeni le vor prezenta în acest sezon teatral în spaţii neconvenţionale din orașul nostru.


Printre acestea se numără „Apropo, aţi chemat pompierii?”, un one-man-show Zoltan Lovas. În concepţia scenică a Lianei Didilescu, spectacolul inspirat din piesa „Telegrama” de Aldo Nicolaj şi una din cele mai îndrăgite producţii ale teatrului arădean se joacă neîntrerupt de 13 ani, fiind cel mai longeviv din zona de vest a ţării. Succesul său se datorează umorului, unei mari doze de improvizaţie şi prestaţiei unui îndrăgit actor, binecunoscut de altfel şi publicului timişorean. Un alt spectacol de succes al colectivului de teatru din Arad care va fi jucat în faţa timişorenilor este „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, a cărui regie şi scenogrfie este semnată de actorul Florin Covalciuc. Cele trei personaje cehoviene, interpretate de Florin Covalciuc, Angela Petrean Varjasi şi Ionel Bulbuc, reconstituie atmosfera savuroasă şi plină de viaţă a universului cehovian precum şi comicul de situaţie atât de prezent în intriga piesei, toate acestea asigurând, la Arad, săli pline până la refuz la fiecare reprezentaţie.

Proiectul, intitulat „Punte de teatru” şi realizat în colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, este o premieră în Timişoara şi se va derula pe parcursul unui an. Primele spectacole vor putea fi vizionate în 28 şi 29 septembrie, la Casa Artelor, începând cu ora 20.00, iar intrarea va fi liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.