Timişoreanca Diana Bulimar a câştigat individualul compus la ultimul concurs dinaintea Campionatelor...

Timişoreanca Diana Bulimar a câştigat individualul compus la ultimul concurs dinaintea Campionatelor Mondiale UPDATE Noi victorii

0
DISTRIBUIȚI

bulimar_diana.barna 

Timişoreanca Diana Bulimar a câştigat sâmbătă concursul de invidiaul compus din cadrul competiţiei organizate la Alphen aan den Rijn, în Olanda. Diana Bulimar a avut un total de 57,533 de puncte. Gimnasta timişoreanca este calificată şi în finalele de la paralele, bârnă şi sol, care au loc astăzi.

Podiumul la individual compus a fost completat de Elizabeth Seitz din Germania, cu un punctaj de 54,833 după cele patru aparate, şi de olandeza Noel van Klaveren, cu 54,667 la punctajul total. Diana Bulimar a obţinut calificarea în trei finale la aparate după ce a obţinut 13,533 la paralele, 14,767 la bârnă şi 14,233 la sol. Timişoareanca a obţinut cea mai mare notă din concurs la sărituri, 15,000, dar nu va merge în finala acestui aparat deoarece nu a executat şi o a doua săritură. Sâmbătă, şi Sandra Izbaşa a evoluat, dar doar la sol, unde a primit nota 13,400, care îi garantează prezenţa în finală alături de Bulimar.


Concursul de la Alphen aan den Rijn este repetiţia generală pentru gimnaste înainte de Campionatele Mondiale de la Antwerp, din Beliga, ce vor avea loc între 30 septembrie şi 6 octombrie.

UPDATE  Diana Bulimar a fost prima şi în finalele la bârnă şi sol din cadrul competiţiei de la Alphen aan den Rijn, din Olanda. Timişoreanca a fost practic cea mai bună sportivă din concurs, după ce şi sâmbătă a fost învingătoare la individual compus. De asemenea, la paralele, Bulimar a luat locul 3.

La bârnă, Diana Bulimar a luat nota 14,533. Podiumul „punţii suspinelor” a fost completat de englezoaica Rebecca Downie, notată cu 14,400, şi olandeza Sanne Wevers, care a primit 14,333. Finala de la sol a fost adjudecată de româncele din concurs. Bulimar a primit 14,300 pentru evoluţie, în timp ce Sandra Izbaşa a secondat-o, cu 14,133, iar pe locul trei a fost britanica Rebecca Tunney, cu 13,800. Bănăţeanca a evoluat şi în finala de la paralele, aparat la care România nu a obţinut foarte multe medalii în ultima decadă. Diana Bulimar a fost notată cu 13, 833 în finala câştigată de englezoaica Ruby Harrold, notată cu 14,767. Pe locul doi a fost Rebecca Downie, tot o reprezentată a Marii Britanii, notată cu 13,800. Diana Bulimar nu a prins şi finala de la sărituri deoarece nu a prezentat două sărituri diferite la competiţie, condiţie obligatorie pentru participarea la acest aparat. La sfârşitul lunii, în 30 septembrie, Diana Bulimar va participa la Campionatele Mondiale de la Antwerp, Belgia. Aici, timişoreanca va avea de înfruntat adversare mult mai bine cotate din SUA, Rusia şi China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.