Trei zile de concerte numai cu trupe timişorene, mari şi mici, la...

Trei zile de concerte numai cu trupe timişorene, mari şi mici, la Made In TM. Cine urcă pe scenă

4
DISTRIBUIȚI

beatbang

Primul eveniment consacrat exclusiv scenei muzicale timişorene, Made In TM, care va avea loc în perioada 20 – 22 septembrie, va include recitaluri cu 18 trupe din oraşul nostru şi o serie de alte acţiuni menite să sprijine artiştii locali.

„Coagulăm scena locală. Trupele mici şi mari care vor urca pe scenă la acest prim eveniment conturează peisajul muzical al oraşului. Prin formatul foarte compact al evenimentului dorim să mobilizam artiştii, să punem presiune pe mişcare şi, în acelaşi timp, să încurajăm initiaţiva fiecăruia. Cu toţii, inclusiv publicul, ne vom putea face o imagine de ansamblu, despre scena muzicală timişoreană la momentul actual. În cele trei zile ale manifestării vor concerta Arc Gotic, Beat Bang!, Brum, Burning Table, The Case, Era Ticăloşilor, Grave For Sale, Implant Pentru Refuz, JazzyBIT, Mădălin Luca, Methadone Skies, Mere, Misguided, Nomega, Ora H., Rubik’s Cube, Sebastian Spanache Trio şi Secret Evil Project“, spun organizatorii acestui eveniment, care va avea loc la D’Arc pe Mal.

Fiecare trupă care participă la acest eveniment va avea la dispoziţie maximum 30 de minute pentru a-şi prezenta creaţiile proprii pe scenă, iar la faţa locului va exista şi o campanie de sprijinire a alpinistului Horia Colibăşanu.


„Vrem să sprijinim iniţiativa Made in TM în principal şi să şi ajutăm pe cineva cu un proiect pozitiv şi optimist cu această ocazie. Concertul este gratuit, dar la faţa locului oamenii pot cumpăra şi ei un tricou sau şapcă Made in TM, iar banii strânşi vor merge la Horia Colibăşanu. Trăim în timpuri de maximă frustrare, şi în peisajul trist şi plin de lehamite e nevoie de veşti constructive. Noua plecare spre Everest a lui Horia Colibăşanu este exact exemplul de excelenţă locală pe care îl căutăm. Sperăm să poarte tricoul cu Made in TM pe vârf“, ne-a declarat Dudu, din partea anonimTM, organizatorii acestui eveniment.

Feedback-ul înregistrat de această idee a fost cât se poate de mare, o serie de trupe locale anunţându-şi intenţia de a participa la această coagulare a scenei locale. Cele trei zile dedicate acestui prim eveniment din seria Made in TM vor fi urmate în viitor de alte acţiuni menite să descopere şi să promoveze talente locale. „Este primul eveniment Made in TM, şi nu este o întâmplare că se referă la muzică şi la formaţii de data asta. Conceptul de sprijinire a iniţiativei locale pe care mizăm îl vom aplica şi pe alte domenii“, a mai adăugat Dudu.

 

4 COMENTARII

  1. initiativa e interesanta. si mai interesant ca e organizat de digei – si-au dat seama ca adevaratul spectacol e concertul live si nu amestecatul de discuri?:)

    si mai am o intrebare pt Zoli – care is trupele mari din program? cel mult Implant.
    restul sunt faine, dar mai trebuie sa cresca un pic ca si popularitate ca sa fie mari…

  2. Ah, Alexis, pe un DJ care presteaza in fata unei multimi de oameni este cam aceeasi presiune care cade pe o trupa ce ar urca pe scena. Diferente nu se fac la capitolul amestec vs. compozitii proprii, deoarece sunt destule trupe care nu compun nimic, insa destui DJs care-si promoveaza propriile creatii! Daca acelasi public timisorean avid de muzica de toate felurile ar fi mult mai cizelat si cultivat, ar fi aflat din timp prin efortul DJ-ilor de foarte multa muzica, ce nu ajunge altfel la urechile romanilor, implicit timisorenilor avizati! Iar dintre acesti avizati sunt foarte multi inchistati, ingusti si inchisi in metehnele lor! Romanii nu au cultura muzicala, deci nu ar trebui nici sa emita pretentii!

    Iar de IPR nimeni sa nu scoata o vorba! Pentru ca nu ar trebui sa-si permita sa dezbata un concept la care nu au luat parte! La fel si in orice alt caz!

    Pace afara!

  3. de acord in legatura cu Implant, de asta i-am si exclus din afirmatie.
    altfel conceptele trupelor nu se dezbat, dar o evaluare a calibrului lor se face intotdeauna – in muzica moderna o face piata, ca ne place sau nu…

    de acord si cu pretentiile romanilor, pretentiile trebuie sa fie raportate la cultura si eventual la cat ai platit pentru intrare – nu excelam intradevar la niciuna din capitole…

    legat de digei sunt de acord numai partial – presiunea e aceeasi, dar eu cred ca ceea ce intoarce catre public o trupa buna LIVE cu piese proprii, nu se va compara niciodata la capitolul feeling nici macar cu un dj/producer bun cu propriile productii. din pacate niciuna din categoriile astea nu sunt prea prezente prin TM…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.