Ultimul vis al primarului Robu legat de transportul în comun

Ultimul vis al primarului Robu legat de transportul în comun

3
DISTRIBUIȚI

robu la ceas03

În timp ce timişorenii fac vara saună în tramvaie, primarul Nicolae Robu  nu ezită să îşi prezinte fiecare vis ca pe ceva ce va deveni o realitate pentru locuitorii urbei de pe Bega.


“Îmi doresc ca în următorii ani pe străzile Timișoarei să circule autobuze cu motoare electrice. Beneficiile sunt atât de importante încât va merita ca ele să fie introduse în uz. Astăzi, am luat parte la o prezentare făcută de o firmă chinezească. Am obținut promisiunea firmei din București, care e dealer, că ne va lăsa un astfel de autobuz (n.r. – cu motor electric) spre testare pentru câteva săptămâni. Cel mai mare avantaj este poluarea zero. O baterie oferă o autonomie de 150 km și ai timp să o încarci peste noapte. Asta e orientarea noastră pentru viitor”, a declarat Robu. Mai exact, primarul a comentat că cele 15 mini-busuri pe care  le va achiziţiona în curând sunt ultimele mijloace de transport în comun cu motor electric pentru care municipalitatea timişoreană va plăti.

 

3 COMENTARII

  1. Automobilele cu motgor elecftric sunt mai scumpe bine decat automobilele cu motor clasic. De aici deduc ca autobuzele cu motor electric sunt mult mai scumpe decat autobuzele cu motor cu ardere interna. Primaria nu are bani pentru tramvaie noi sau pentru autobuze noi – de unde are pentru autobuze cu motor electric ????
    De fapt, ce se va achizitiona – autobuze sau minibusuri? Daca e vorba de minibusuri, alea pentru ce vor fi ?….

  2. cit costa autobuzul?
    o comparatie pret per kilometru intre un autobuz cu motor diesel, troleibuz si acesta cu acumulatori?
    cit costa setul de acumulatori?
    care este viata lor (numarul de incarcari)? 400? 500? in maxim 1.5 ani acumulatorii trebuie inlocuiti.

  3. Domnule Primar 150km in ce regim??? de bara la bara????sau pe banda special destinata mijloacelor de transport in comun???ca in Timisoara nu este decat un singur sector de drum amenajat asa de cateva sute de metri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.