Un elev timișorean, medaliat cu aur la o olimpiadă internațională

Un elev timișorean, medaliat cu aur la o olimpiadă internațională

1
DISTRIBUIȚI

scris

Marius Ioan Posa, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, a reuşit o performanţă unică. Băiatul a cucerit medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului, care a avut loc în perioada 11 – 19 septembrie în Mysore, India.


În total, România s-a întors de la cea de-a VII-a ediţie a acestei olimpiade cu patru medalii, una de aur şi trei medalii de argint. Palmaresul obţinut fiind superior celui înregistrat la ediţia de anul trecut, când lotul ţării noastre a cucerit două medalii de argint şi două de bronz. Astfel, România a reuşit să se claseze pe locul trei, la egalitate cu Japonia, după Taiwan şi Koreea de Sud. Marius Ioan Posa este cel mai bun olimpic internaţional în Ştiinţele Pământului din 101 de elevi, care au participat la Olimpiada desfăşurată în India din 28 de ţări.

Vă reamintim că Marius Ioan Posa este cel de-al doilea elev înscris la Colegiul Naţional „C. D. loga” care a obţinut o astfel de performanţă la o olimpiadă internaţională, în acest an. Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XI-a, a cucerit medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Informatică, care a avut loc în Australia.

1 COMENTARIU

  1. Felicitari si imi exprim speranta ca acesti copii sunt sustinuti corespunzator de statul roman,astfel ca inteligenta romaneasca sa ramana in Romania!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.