Vrăjitorul chitării, Al Di Meola, cântă a treia oară în Timişoara

Vrăjitorul chitării, Al Di Meola, cântă a treia oară în Timişoara

1
DISTRIBUIȚI

aldimeola

Celebrul muzician Al Di Meola, care a cântat la prima ediţie a festivalului Plai şi acum doi ani la Filarmonica Bantul, revine într-un concert extraordinar la Timişoara, evenimentul urmând să se desfăşoare în data de 6 noiembrie.

De această dată, legendarul chitarist va prezenta spectacolul Al Di Meola Plays Beatles And More, cel mai recent proiect al său, în care muzicianul interpretează piese din repertoriul celor de la Beatles şi câteva melodii noi inspirate de celebrul grup. La concerte, fanii muzicianului vor putea cumpăra noul album al acestuia, All your life, care a fost înregistrat în studiourile Abbey Road Studios din Londra. Pe scena Filarmonicii din Timișoara, Al Di Meola va fi însoțit de Peo Alfonsi (chitara 2), Fausto Beccalossi (acordeon) și Peter Kaszas (tobe și percuție).

Îndragostit de jazzul fusion experimental, Al Di Meola este astăzi unul dintre cei mai promeninenţi reprezentanţi ai genului.


Tehnica sa inegalabilă i-a pavat drumul către o carieră fabuloasă, iar pasiunea şi profunzimea spiritului său creativ i-au câştigat armate de fani în întreaga lume. Fiul unor emigranţi din Nepal sş Italia, Al Di Meola s-a născut în New Jersey. A crescut ascultând Elvis Presley, Ventures şi The Beatles, învăţând să cânte la chitară şi să danseze salsa. În 1971, s-a înscris la faimosul colegiu de muzică Berklee din Boston, iar din 1974, s-a alăturat trupei lui Chick Corea, „Return to Forever”, alături de care a cântat până în 1976. Primul său album solo „Midnight Sun” a văzut lumina zilei în 1976 şi a intrat în atenţia criticilor datorită complexităţii tehnicii sale interpretative. A colaborat cu artişti valoroşi precum Chick Corea, Luciano Pavarotti, Paco de Lucia, Phil Collins, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder sau Jean Luc Ponty.

Al Di Meola a cântat prima dată în Timişoara pe scena festivalului Plai împreună cu nu mai puţin renumitul percuţionist Gumbi Ortiz. În luna iunie a anului 2011, celebrul Al Di Meola i-a vrăjit din nou pe melomanii timişoreni cu un concert susţinut alături de trei membri ai trupei New World Sinfonia, în cadrul căruia a interpretat printre altele şi o piesă în memoria tatălui său, care a decedat în luna mai a aceluiaşi an. Biletele pentru concertul lui Al Di Meola la Timişoara sunt cuprinse între 68 şi 198 lei şi se pot procura prin www.eventim.ro.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.