Programul Festivalului Baroc de la Timişoara

Programul Festivalului Baroc de la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

unirii lampioane

Oraşul de pe Bega găzduieşte, timp de o săptămână, Festivalul Baroc Timişoara 2013, a cărui deschidere va avea loc în această seară, la operă, cu spectacolul „Alegorie barocă”. Până duminică sunt programate manifestări numeroase şi extrem de diverse, având drept temă centrală diferite manifestări ale barocului, caracteristic pentru Timişoara secolului al XVIII-lea. La mansarda Bastionului Theresia sunt programate mai multe conferinţe despre barocul spaniol, barocul în Banat, barocul olandez sau despre veneţianul Francesco Griselini şi Banatul secolului al XVIII-lea; va avea loc un recital de muzică şi poezie al studenţilor Facultăţii de Muzică, trupa Peregrinii va prezenta muzica vechilor menestreli, biserica adventistă va găzdui un concert de orgă de factură barocă, filarmonica va încheia festivalul cu spectacolul BA.ROCK ACUSTIC LIVE cu participarea lui Ilie Stepan, Horea Crişovan şi Mario Florescu iar joi după-amiază, în Parcul Botanic va fi inaugurat pavilionul de concerte.

Vineri, la ora 12,00, în Piaţa Unirii va avea loc o paradă militară a costumelor de epocă va fi evocată intrarea prinţului Eugeniu de Savoya în cetatea Timişoarei, în anul 1716 iar în după-amiaza aceleiaşi zile, în sala barocă a muzeului de artă, vor fi sărbătoriţi 350 de ani de la naşterea prinţului.


Vor fi organizate ateliere de muzică şi de dans renascentist şi baroc pentru toate vârstele şi vor fi prezentate mai multe spectacole. În program sunt incluse şi expoziţii de arme, de instrumente muzicale, hărţi vechi, filatelie, un atelier heraldic şi unul de scrisori medievale, târg de bresle şi meşteşugari. Duminică, la ora 11,00, în Piaţa Unirii se va desfăşura un concurs a cărui temă are la bază cunoştinţe legate de istoria oraşului

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.