Acuzații grave de malpraxis – o mamă susține că un medic că...

Acuzații grave de malpraxis – o mamă susține că un medic că i-a „omorât” creierul bebelușului ei, la naștere FOTO

4
DISTRIBUIȚI

Photo-0014 (1)

Mai mulți medici din Lugoj și Timișoara sunt convocați la o mediere, săptămâna ce vine, după ce, Maximilian, al doilea fiu al unei tinere, venit pe lume cu nota 8 în scorul Apgar, a ajuns la un pronostic de viață sinistru. Medicii care au văzut actele medicale ale micuțului spun că va fi paralizat, inconștient, orb și surd. Toată viața.

Pe 2 iunie Maximilian Simion Lupșa a venit pe lume la Spitalul Municipal din Lugoj, asistat la naștere de dr. Cătălin Ardelean. Mama se prezentase cu contracții seara la ora 18.00, pe 1 iunie, iar după miezul nopții a născut. Își amintește o discuție din sala de nașteri. ”O femeie, cadru medical, a exclamat șocată, către medic imediat după naștere: ”Ce-ai făcut!?”, iar el a răspuns ”N-am avut de ales, nu am avut loc”. Nu pot să îmi scot din cap schimbul acesta de replici. Când am născut mi-au spus că copilul e bine”, povestește Camelia Popovici.

Coșmar cu prelungire pe viață

Apoi a început coșmarul. Copilul are patru luni și le-a petrecut, cu excepția a trei săptămâni, în spital. La o oră după naștere i-a apărut un hematom pe creier, între cutia craniană și pielea capului, care tot creștea. Mâna dreaptă îi era paralizată (de la naștere – a explicat medicul). A început să facă convulsii, apoi a intrat în stop respirator, și ulterior în stop cardio respirator. Înainte să fie preluat de un echipaj SMURD și adus la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” la Timișoara, a fost perfuzat cu adrenalină, prost, astfel că i s-a necrozat o parte din braț, și a avut nevoie de transplant de piele. La Timișoara, doctorul Horia Pleș, la Spitalul Județean, l-a operat de hematomul extern, însă RMN-urile efectuate au arătat prezența altui hematom intern în creier în zona stânga – ceafă, dar și faptul că jumătate din partea din față a creierului îi este practic mort (encefalomalacie chistică bilaterală). Asta din cauza hematoamelor care au presat creierul micuțului.


Acum e internat la „Louis Țurcanu”. Medicii au constatat și o infecție neonatală. Ar mai trebui operat la cap, pentru scoaterea hematomului și rezolvarea problemei cu lichidul cefalo-rahidian care începe să se acumuleze în cutia craniană și îi presează creierul.

Explicații bizare

Dr. Adrian Crăciun, medic primar pediatru la ”Louis Țurcanu”, se pare că a găsit cauza homatoamelor care i-au omorât bebelușului creierul, el notând, într-o scrisoare medicală  din 2 august că Maximilian era ”născut la termen cu aplicare de forceps cu suferință perinatală”. Cei din Lugoj însă neagă categoric folosirea forcepsului pe motiv că nici acesta, nici videx tractor (un soi de ventuză folosită în locul cleștelui metalic, cu același scop) nu există în dotarea spitalului.

Medicul Ardelean susține că băiețelul s-a născut perfect și explică  hematoamele pe creier cu ”se mai întâmplă”. ”Probleme nu au fost la naștere, absolut nimic deosebit. A decurs totul normal, nu am folosit forceps sau videx tractor, pentru că noi nici nu avem așa ceva în spital”, a declarat dr. Cătălin Ardelean. Totuși, în timp ce restul medicilor chemați la mediere marți, la un cabinet din Timișoara, recunosc că au primit cu toții invitațiile la întâlnire, pentru că le-au fost aduse la cunoștință deodată, dr. Cătălin Ardelean susține că el nu știe nimic, că nu a fost chemat la mediere.

4 COMENTARII

  1. Si ca de obicei totul se va termina basma curata,viata unui copil este distrusa din cauza unor doctorii ce nu is fak datoria dak nu le dai SPAGA!!!!!Dar asta nu revolta pe nimeni nu revolta opinea publica,doar dak erau ceva batai interlopi!!!!!!!!!!!!!!asa ii romanu.

  2. Sper sa nu fie asa, iar medicul sa isi primeasca pedeapsa pe care o merita: excluderea din profesie si obligarea la plata unor daune care sa permita familiei sa trateze cat mai bine copilul.

  3. sincer chear mias dori sa fie tras aspru la raaspundere pt k ia distrus viata uni suflet de copil,dar in secolu BANI RELATI SI OBLIGATI va scapa cu un 10 la suta din salar 3 luni,2-3mii de euro ii va da la familie si gata sa spalat pe maini!!!!!!!

  4. SINCERELE MELE PARERI DE RAU….PAREREA MEA CA DOCTORII DE MULTE ORI NU ISI FAC TREABA ASA CUM TREBE .DUPA CUM S-A INTIMPLAT SI CU NEPOTELUL MEU NASCUT LA LUGOJ CU MEDICUL DE GARDA ALBULESCU SI FOST SEF SECTIE DOMNU CU EL AMIN LA CIMITIR DE AIA DUMNEZEU L-A LUAT PE BUNA DREPTATE,,PENTRU IDIOTENIA LUI SI KINDRIA CA EL STIECE FACE A GRESIT CATEGORIC,DAR CICA AU FACULTTAE SI STIU MAI BINE,MAI TE SI AMENINTA …DAC MA MAI STRESATI O LAS ASA ….ERA VB DE FATA MEA AVIND O BOALA INFECTIOASA IN TIMPU SARCINI TREBUIA OBLIGAT SA I SE FAC CESARIANA ,,EI ACEST FOST MEDIC IDIOT A REFUZAT COPILUL PRIN FORTA SA IASA A FACUT HEMORAGIE ITRAVENTRICULARA PE AMBELE PARTI S-A NASCUT MORT,REANIMAT DUPA 27 MINUTE UN MIRACOL DE LA DUMNEZEU…VB DOTT.PEDIATRU SEF SEC.MATERNITATE …A FOST UN MIRACOL………..IN 24 ORE L-AU TRIMIS LA TIMISOARA L-A PRELUAT DOTT.BOIA MARIA SECT.PREMATURI CARE AI MULTUMESC PENTRUCA A PUS SUFLET SI SI-A FACUT MESERIA DE MEDIC ….MULTUMIM…NEPOTUL MEU ARE ACUM 5 ANI SI 6 LUNI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.