Agresiunea familiei de romi expulzate din Franţa în Kosovo a fost o...

Agresiunea familiei de romi expulzate din Franţa în Kosovo a fost o dispută familială

0
DISTRIBUIȚI

dibrani

Agresiunea de ieri din Kosovo împotriva familiei tinerei Leonarda Dibrani, adolescenta romă expulzată din Franţa la începutul lui octombrie, are legătură cu o dispută conjugală, a afirmat un oficial din cadrul poliţiei kosovare, citat de AFP, scrie Mediafax.Incidentul a avut loc între două familii, Dibrani şi Bislimi.


S-a dovedit că Bislimi a fost soţul lui Xhemaili Dibrani în urmă cu 25 de ani şi presupunem că aceasta a stat la originea incidentului”, a declarat presei, aseară, la Kosovska Mitroviţa, căpitanul Ahmet Gjosha. „Tratăm acest caz foarte serios. O anchetă a fost deschisă cu participarea unui procuror”, a subliniat el.

Gjosha a adăugat că familia Bislimi a fost repatriată din Elveţia în urmă cu patru luni. Poliţistul a precizat că patru persoane au fost reţinut în urma acestui incident care, potrivit primelor elemente ale anchetei, nu ar avea legătură cu expulzarea familiei Dibrani din Franţa. Familia Leonardei Dibrani, tatăl său Resat, în vârstă de 47 de ani, mama sa Xhemaili, în vârstă de 41 de ani, şi cei cinci fraţi şi surori ieşiseră la plimbare în Kosovska Mitroviţa, în nordul Kosovo, când s-a produs incidentul.

Xhemaili „a fost pălmuită şi a fost spitalizată, în timp ce copiii, traumatizaţi, se află într-un comisariat de poliţie”, a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP. Preşedintele francez François Hollande i-a oferit Leonardei Dibrani posibilitatea de a se întoarce în Franţa singură, pentru a-şi continua studiile. Ea a respins însă această ofertă, asigurând că nu vrea să se întoarcă în Franţa fără familia sa.

Foto: www.francetvinfo.fr

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.