Arădeanul care a spart serverele NASA, reținut în Slovacia în baza unui...

Arădeanul care a spart serverele NASA, reținut în Slovacia în baza unui mandat internațional emis de SUA UPDATE Ce scrie în ultima postare pe Facebook

4
DISTRIBUIȚI

victor 4

Arădeanul Victor Faur, devenit celebru pentru că a spart serverele NASA, a fost reţinut de poliţiştii din Slovenia, în jurul 0rei 18,30.  Vă reamintim că la 20 de ani, Victor Faur s-a dovedit a fi unul dintre cei mai pricepuţi hackeri din lume, reuşind performanţa de a penetra sistemele de securitate ale computerelor NASA, US Navy (Marina Americană), US Departament of Energy (DoE), Jet Propulsion Laboratory (JPL) şi Goddard Space Flight Center, (GSFC).


Atacurile informatice s-au desfăşurat în perioada noiembrie 2005 – septembrie 2006. Ulterior, a fost prins de DIICOT şi condamnat de Curtea de Apel Timişoara în 2008 la 1 ani şi patru luni de închisoare cu suspendare.

Victor Faur se afla cu mai mulţi prieteni într-o vacanţă şi s-a oprit într-o benzinărie din localitatea Lendava din Slovenia. „Când să ieşim din parcare o agentă ne-a făcut semn să tragem pe dreapta. Ne-au verificat actele şi toate hainele. La un moment dat, au venit şi mi-au spus că am mandat de arestare emis de Washington . Mandatul este 2007 pentru ce am făcut eu cu servele NASA şi pentru care am fost condamnat, în 2008, de Curtea de Apel Timişoara la 1,4 ani cu suspendare. Au verificat poliţiştii sloveni şi mi-au spus că mandatul este şi acum valabil. Mai am jumătate de oră până voi fi mutat în Musca Sobota, iar mâine dimineaţă voi fi prezentat unui judecător.Am mai fost plecat, în Spania, în Ungaria, dar nu am mai avut probleme”, a declarat Victor Faur pentru PRESSALERT.ro. Acesta a luat legătura „cu greu” cu Ambasada României şi susţine că este împotriva dreptului internaţional „să fiu anchetat de două ori pentru acelaşi lucru”.

UPDATE Într-un mesaj postat, joi, pe contul său de Facebook, Victor Faur anunță că a fost arestat pe 29 de zile și cere din nou ajutor autorităților române.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.