Bebeluși externați fără vaccinul antihepatic. Cum se va rezolva criza serului

Bebeluși externați fără vaccinul antihepatic. Cum se va rezolva criza serului

0
DISTRIBUIȚI

maternitate_7e101ae5a1

Bebeluşii care vin pe lume în maternităţile din judeţul Timiş sunt externaţi de câteva zile fără să fie vaccinaţi împotriva hepatitei de tip B. În mod normal, micuţilor ar fi trebuit să le fie administrat acest vaccin gratuit în cel mult 24 de ore de la naştere, însă Direcţia de Sănătate Publică Timiş a epuizat stocurile şi nici nu poate fi achiziţionat din farmacii.


“Vaccinul antihepatic se realizează prin programul naţional. De câteva zile am rămas fără doze pentru că previziunile pentru acest vaccin s-au făcut anul trecut, dar s-au născut mai mulţi copii în 2013. Dozele de vaccin urmează să sosească la Timişoara”, a explicat Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.

Medicii care lucrează în cele două maternităţi de stat din Timişoara, “Odobescu” şi “Bega”, sunt cei care trebuie să îi informeze pe părinţi că vaccinul antihepatic nu poate fi administrat bebeluşilor. Mămicile vor fi rechemate în maternităţi în momentul în care vaccinul va ajunge în judeţ. Vaccinul antihepatic poate fi administrat doar în primele luni de viaţă ale copilului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.