Byron, concert exclusiv în limba română, la Timişoara

Byron, concert exclusiv în limba română, la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

byron

Pentru a onora cum se cuvine moştenirea bilingvă a celui mai recent album de studio, al celor de la Byron – 30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faimă – trupa care îl are ca solist pe Dan Byron va susţine un concert exclusiv în limba română, joi 7 noiembrie, în clubul Taine. „Iniţial toate piesele de pe noul album au fost compuse şi gândite pentru limba engleză, însă pe drum ne-a venit ideea de a încerca să facem şi variante în română. Provocarea era să nu facem adaptări, aşa cum se practică de obicei, ci să transportăm textul cât mai fidel cu putinţă, păstrând pe cât posibil toate nuanţele.


Sigur, nu s-a putut mereu; unele texte au rămas în continuare mai bogate în engleză, însa am avut surpriza ca uneori variantele în română să scoata la iveală profunzimi care nu erau prezente în original”, spune Dan Byron.

Pe lângă albumul 30 de secunde de faimă, cu piese proprii şi texte traduse de 6fingers şi Dan Byron, trupa a lansat în 2011 şi albumul Perfect. Acesta conţine prelucrări după piese româneşti mai mult sau mai puţin cunoscute, interpretate în original de artişti precum Timpuri Noi, Ada Milea, Phoenix, Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Mircea Florian sau Nae Caranfil. Muzicienii de la Byron au fost prezenţi în luna martie la Casa Studenţilor, unde a avut loc lansarea albumului disponibil atât în două ediţii distinct, „30 Seconds of Fame”, în limba engleză, şi „30 de secunde de faimă”, în limba română, cât şi într-o ediţie limitată de colecţie, lucrată manual, ce cuprinde ambele versiuni. Recent, formaţia a lansat cea de-a patra ediţie a concursului Byron – Rock Your High School, pentru sprijinirea tinerelor trupe de liceeni, demo-urile celor interesaţi putând fi trimise până pe 3 noiembrie. Biletele pentru concertul susţinut de Dan Byron, 6fingers, Laszlo Demeter şi Dan Georgescu costă 15 lei în avans şi 20 lei la intrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.