Cătălin Predoiu a anunţat că se înscrie în cursa internă a PDL...

Cătălin Predoiu a anunţat că se înscrie în cursa internă a PDL pentru nominalizarea la prezidenţiale

0
DISTRIBUIȚI

catalin predoiu l01 p

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei, a anunţat, aseară, că se înscrie în cursa internă a PDL pentru a fi nominalizat drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale din 2014, potrivit Mediafax. „Da, mâine (astăzi – n.r.) mă voi înscrie în cursa internă din PDL pentru selectarea candidatului la prezidenţiale. E o cursă care începe imediat ce candidaturile vor fi validate şi va dura până în jur de 15 decembrie. E o cursă care va desemna acel candidat care poate să înfrângă un contracandidat al stângii. PDL face un efort fără precedent, este primul partid care nu stabileşte candidatul la masa verde, într-un birou. E primul partid care dă dovadă de curaj”, a spus Cătălin Predoiu, întrebat dacă va candida.

Cătălin Predoiu a spus, la Digi24, că va face anunţul oficial astăzi, într-o conferinţă de presă.


„Voi depune la partid o declaraţie că mă înscriu în cursa internă, împreună cu schiţa unui proiect de ţară”, a precizat Cătălin Predoiu. „Nu e vorba de a etala o serie de programe, România e plină de ele. Ce-i lipseşte României e un nou patos, o ambiţie, o poftă de succes. Nu mai putem sta în acest platou în care ne-am înfundat”, a mai spus el. Predoiu a menţionat că nu l-a anunţat despre intenţia sa pe preşedintele partidului, Vasile Blaga, care află „acum, de la televizor”.

„Nu e un gest de orgoliu, e unul de responsabilitate, poate unul din puţinele gesturi care se aşază în rând cu alte decizii capitale”, a adăugat Cătălin Predoiu. „Ca toate marile decizii, le iei până la urmă singur, nu am putut ignora mesajele din ultimele luni. Nu am vrut să iau această decizie până nu am fost la firul ierbii”, a explicat el.

Predoiu a precizat că, dacă nu ar fi simţit „empatie” din partid, nu ar fi făcut acest pas. „Cred că pot să ofer soluţii pentru România, sunt săturat să văd cum această ţară e târâtă de o guvernare incompetentă înapoi, am învăţat foarte mult, am încredere că pot să reuşesc pentru partid, dar şi pentru români. Vreau în România o ofensivă a echilibrului”, a detaliat Cătălin Predoiu. Prim-vicepreşedintele PDL a spus că până la acest moment mai are un contracandidat, o femeie, care s-a înscris joi în cursă, dar a precizat că nu este un nume cunoscut. Fostul ministru al Justiţiei s-a înscris în PDL în acest an, fiind numit la scurt timp prim-vicepreşedinte.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.