Câte școli din Timiș rămân deschise până seara pentru „after school”. Măsura...

Câte școli din Timiș rămân deschise până seara pentru „after school”. Măsura care i-ar putea ajuta pe părinți la cheltuieli

2
DISTRIBUIȚI

foto-prima-zi-de-elev-pentru-prichindeii-din-clasele-pregatitoare_10

Sute de părinţi din judeţul Timiş care nu au unde să îşi lase copilul până se întorc acasă de la serviciu aleg să-i înscrie în programul „şcoală după şcoală”, care se adresează elevilor din clasele I-IV. Acest program este organizat atât de cluburi private, dar de câţiva ani este desfăşurat şi în zeci de şcoli de stat din judeţ. Până în acest an, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş susțin că habar n-au avut câte şcoli din judeţ organizează programul after school pentru că nu erau obligate să facă acest lucru.


„S-au depus în jur de 60 de solicitări pentru desfăşurarea programului „şcoală după şcoală”. Deocamdată, nicio şcoală nu a primit un aviz pozitiv sau negativ pentru că mai trebuie să facă o serie de corecţii în ceea ce priveşte modul de organizare. Nu vom aviza decât acele programe care se desfăşoară conform legii”, a explicat, ieri, Aura Danielescu, inspector şcolar adjunct. Deşi nu a fost dat un aviz favorabil din partea ISJ Timiş, programul „şcoală după şcoală” funcţionează în unităţile de învăţământ din judeţ, cele mai multe programe fiind organizate în şcolile din Timişoara.

Câţi bani trebuie să scoată din buzunar părinţii

Colegiul Naţional Bănăţean este prima şcoală de stat din Timişoara care a organizat programul after school în urmă cu opt ani. În prezent, peste 200 de elevi din clasele primare sunt înscrişi în program. „Copiii pot sta la şcoală cel târziu până la ora 17.00, servesc masa, sunt ajutaţi de profesori să-şi facă temele şi desfăşoară diferite activităţi recreative”, ne-a spus Sorin Ionescu, directorul Colegiului Naţional Bănăţean. Părinţii trebuie să plătească cel mult 400 de lei ca să-şi înscrie micuţii în programul „şcoală după şcoală”.

Tarife mult mai mari sunt percepute de către cluburile private din oraş în care elevii pot sta ca să-şi facă temele până ies părinţii de la serviciu. Un pachet pentru care părinţii plătesc aproximativ 700 de lei la unul din cluburile private din Timişoara include preluarea şi transportul copiilor de la şcoală, masa de prânz şi o gustare, efectuarea temelor, plus organizarea unor activităţi recreative, aşa cum este pictura, modelajul sau studierea artei dramatice.

Statul ar putea veni în sprijinul părinţilor care şi-au integrat copiii în programul „şcoală după şcoală”. Deputatul Raluca Turcan a iniţiat un proiect de lege care prevede ca părinţii să primească lunar un tichet în valoare de 100 de lei, astfel încât aceştia să suporte mai uşor cheltuielile pe care le presupun programele de tip after school.

 

2 COMENTARII

  1. desigur, adica un dascal de la o institutie de stat desfasoara o activitate „in privat ”
    Ministerul Educatiei stie ?
    lucrurile trebuie impartite !
    NU mi se pare corect , ci o sursa imensa de venituri pentru cei implicati in „educatia” copiilor ;
    Sa faca Ministerul asa ceva , sau sa se obtina atestata pentru privati !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.