Câți maidanezi au fost sterilizați în Timișoara și câți și-au găsit un...

Câți maidanezi au fost sterilizați în Timișoara și câți și-au găsit un nou stăpân

2
DISTRIBUIȚI

caini maidanezi07 p

O acţiune gratuită de sterlizare a  câinilor maidanezi din urbea de pe  Bega prin intermediul unei caravane mobile – acesta era promisiunea pe care municipalitatea timişoreană o făcea la începutul lunii iulie.


Acţiunea ambiţioasă urma să fie condusă de Danyflor în parteneriat cu mai multe cabinete veterinare din oraş.  Startul campaniei s-a dat în data de 8 iulie în faţa Liceului Auto din cartierul Freidorf. De atunci, România a fost măcinată de scandalul morţii micuţului de patru ani din Bucureşti care a sfărşit în colţii unor maidanezi şi legislaţia a fost schimbată. Cu toate acestea, primarul Nciolae Robu s-a arătat împotriva eutanasiei şi a menţionat că în Timişoara continuă sterilizările.

Contactat de PRESSALERT.ro şeful Direcţiei de Mediu, Adrian Bere, a menţionat  că acţiunea s-a defăşurat deja în toate cartierele. Circa 200 de câini au fost sterilizaţi, microcipaţi şi deparazitaţi.  Legat de legea de eutanasie a maidanezilor, Bere a comentat că momentan nu au fost publicate normele de aplicare şi că primăria vrea cu orice preţ să salveze cât mai mulţi câini de la moarte prin adopţii sau parteneriate cu ONG-uri . Nu mai puţin de 1.600 de câini au fost sterilizați în acest an prin acţiunile desfăţurate de primărie şi Danyflor. Deşi momentan nu se ştie câţi câini vagabonzi sunt pe străzi, edilul şef a estimat că ar fi vorba de circa 2.000.  O altă informaţie interesantă este faptul că numai opt câini au fost ridicaţi din adăposturile Danyflor în ciuda faptului că sute de timişoreni s-au declarat împotriva eutanasiei.

2 COMENTARII

  1. Si cele 1600 de jivine sunt „reteritorializate” pe strazile urbei? Halal solutie, pe mine ma deranjeaza al naibii ca potaile musca nu ca se imperecheaza si puiaza.
    Dar daca respectabilul edil sef estimeaza la 2000 numarul cainilor vagabonzi iar Directia de mediu sustine ca 1600 au fost sterilizati si microcipati undeva e o minciuna cat casa.
    Dintr-o haita de 6 vagabonzi n-am vazut niciun purtator de cercel pe Calea Torontalului.
    Probabil banii s-au platit, Danyflor i-a incasat, spaga s-a dat si s-a luat si treaba s-a facut numai pe hartie. Toata lumea e multumita… inclusiv cei 8 noi fericiti proprietari de maidanezi.

  2. Felicitări municipalității pentru modul european în care tratează problema câinilor abandonați de niște stăpâni-maidanezi. Niciodată, nu am fost mușcată de vreun câine aruncat în stradă, nici în Timișoara, nici în vreo altă parte a țării. Le vorbesc, iar animalele înțeleg din instinct că nu au a se teme de mine. Pentru cazuri extreme, există metoda infailibilă relatată de Ion Creangă în AMINTIRI DIN COPILĂRIE (episodul LA SCĂLDAT), dar unora nu le place să citească, lovesc, ucid animalele, plantele, probabil pregătindu-se a face la fel cu oamanii. Trist e că și aceștia se consideră timișoreni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.