Ce angajamente şi-au luat proprietarii Abatorului după ce au fost amendaţi pentru...

Ce angajamente şi-au luat proprietarii Abatorului după ce au fost amendaţi pentru lăsarea în paragină a monumentului istoric

0
DISTRIBUIȚI

abator timisoara

Măsurile punitive aplicate de Poliție la ordinele viceprimarului Traian Stoia celor care lasă în paragină clădirile monument istoric ale oraşului încep să dea roade. Reprezentanţii societăţii Goldale Real Estate – membră a Ţiriac Holding -, proprietara terenului pe care se află clădirile fostului Abator de pe bulevardul Eroilor de la Tisa, au avut astăzi o întâlnire cu viceprimarul Traian Stoia.


Societatea a primit o amendă de 8000 lei pentru încălcarea Legii 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, dar şi pentru nerespectarea autorizaţiei de construire emisă de Primăria Municipiului Timişoara, autorizaţie a cărei valabilitate a expirat fără ca societatea să solicite o altă nouă.

Ca urmare a discuţiilor dintre viceprimar şi proprietari s-a stabilit : punerea în siguranţă în regim de urgenţă a monumentului istoric, conform legii, şi obţinerea autorizaţiei de construire în regim de urgenţă pentru reabilitarea clădirilor existente în ansamblul monumentului istoric Abator, până la data de 16 ianuarie 2014. De asemenea, în acelaşi termen trebuie realizată şi igienizarea celor cinci hectare de teren aferent construcţiilor. Legat de acestă primă victorie, Stoia a comentat că „reprezentanţii Goldale Real Estate sunt primii care au înţeles importanţa demersului iniţiat de Primăria Timişoara cu privire la protejarea patrimoniului istoric. Este un prim pas. Aşteptăm cu interes punerea în operă a obligaţiilor asumate în procesul verbal şi salvarea unui monument important pentru istoria Timişoarei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.