Ce a decis Primăria Timișoara în legătură cu preluarea aeroportului de către...

Ce a decis Primăria Timișoara în legătură cu preluarea aeroportului de către Consiliul Județean Timiș

1
DISTRIBUIȚI

aeroport timisoara terminal 1

După ce ieri Consiliul Judeţean Timiş(CJT) a adoptat un proiect de hotărâre prin care a aprobat achiziţionarea pachetului de 80% din acţiunile de la Aeroportul Traian Vuia de la Ministerul Transporturilor problema a ajuns şi în plenul Consiliului Local Timişoara (CLT). Edilul şef Nicolae Robu a propus pe ordinea de zi un proiect prin care se prevedea acceptul din partea CLT ca CJT să preia acţiunile de la statul român. Edilul şef Nicolae Robu a menţionat că a purtat o discuţie telefonică cu ministrul Transporturilor Ramona Mănescu care a explicat că ministerul va cesiona acţiunile, dar că aşteaptă şi răspunsurile de la CLT şi CJT pentru a duce demersurile mai departe.

Proiectul a fost contestat de consilierul PDL Ovidiu Ciuhandu care a explicat că nu este normal ca CLT să acorde acceptul pentru CJT să facă o acţiune, instituţiile fiind separate, şi că atâta timp cât nu există un act oficial de la minister, demersurile sunt inutile.


Primarul Nicolae Robu a profitat de ocazie şi s-a dat mai tare ca şeful CJT Titu Bojin şi a lămurit astfel: consiliul local are forţă mai mare decât consiliul judeţean. Poate gira pentru credite, poate asigura finanţare în rularea unor proiecte. Discuţia a generat şi contre între consilierii Radu Ţoancă şi Ciprian Jichici pe de o parte, şi Ştefan Sandu şi Ovidiu Ciuhandu care s-au certat pe teme politice privind proiectele anterioare de gestionare a aeroportului. După mai bine de 20 de minute de discuţii, proiectul a trecut, urmând ca edilul şef Nicolae Robu să fie mandatat pentru a purta discuţii cu CJT. Primarul a adăugat, la final, că primăria ar trebui să aibă măcar jumătate din acțiuni.

1 COMENTARIU

  1. Niciun aeroport din tara la care CONSILII JUDETENE sunt actionari majoritari nu functioneaza pe profit aproape s-au desfiintat sau maninca banii judetelor degeaba.
    Un judet nu poate sustine un aeroport….ori il privatizati pe bursa ori ramane la minister.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.