Ce măsuri anti-fraudă ia Casa de Asigurări de Sănătate Timiş, în premieră...

Ce măsuri anti-fraudă ia Casa de Asigurări de Sănătate Timiş, în premieră naţională

4
DISTRIBUIȚI

cjas-timis

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a luat decizia de a impune noi măsuri anti-fraudă, după ce directorul de la Spitalul Athena a fost acuzat că a fraudat CJAS Timiş prin decontări false.


Astfel, din această lună, pe lângă măsurile impuse în premieră naţională în luna iulie, şi anume rapoarte depuse lunar sub semnătură proprie, plus o bază informatică cu adresa şi numărul de telefon al pacienţilor care au beneficiat de servicii medicale, s-a mai adăugat o măsură anti-fraudă nouă.

Concret, spitalele private din judeţ  sunt obligate să depună la CJAS Timiş odată cu raportarea lunară şi o copie după factura de coplată, pentru a verifica dacă datele transmise sunt reale. Măsura a fost luată „în vederea verificării facile a realităţii serviciilor medicale efectuate şi pentru o gestionare mai eficientă a fondurilor spitalelor în interesul bolnavilor. Această măsură va fi extinsă şi la celelalte categorii de asistenţă medicală ( asistenţa medicală de specialitate, asistenţa medicală primară, etc.)”, anunţă reprezentanţii CJAS Timiş.

4 COMENTARII

  1. Cea mai penala institutie din Romania!!! Fura la cot cu hotii, pe care ii „alimenteaza” si cu care imparte „prada”. Nenorocitii de contribuabili platesc nejustificat, dar obligatorii, cote nemeritate de acest sistem sharlatan, fara sa beneficieze de servicii. Daca intamplator, un muritor de rand solicita sa i se deconteze o interventie chirurgicala, in regim de urgenta, desi a platit de o viata contributia obligatorie, il amana si nu-i deconteaza suma in speranta ca va crapa… In astia merita sa „lovesti”, nu sa-i „deplangi”, cum imi pare ca vrea acest articol s-o faca…

  2. Ai dreptate Iulia Caldararu! Cosa Nostra era un sistem cu lacune in comparatie cu aparatul de stat romanesc! Casa de asigurari de sanatate are datorii de miliarde de lei noi catre contribuabili si de trei ani nu plateste nimic nimanui! Dar deconteaza pe ici pe colo, prin partile politice esentiale! Nenorocita asta de tara a ajuns solutia de bunastare pentru escroci, evazionisti, agramati, manelisti si protejati din aparatul de stat! E prima data in viata cand mi se face rusine de faptul ca sunt roman si ma invinovatesc pentru decizia de a ramane sa muncesc intr-un mediu moralmente extrem de toxic!
    @Bibicu Ce-ar fi sa-ti misti curul si sa faci si tu, o data-n viata, zece centi din care statul tau de cacat sa-ti ia cinci! Succes!

  3. Doamna Iulia Caldararu uita ca PNL-ul conduce si Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari iar singurul Spital din Judet care refuza sa puna in aplicare aceasta masura este Spitalul Judetean din Timisoara condus tot de PNL…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.