Ce spun muzicienii despre videoclipul devenit peste noapte un succes în toată...

Ce spun muzicienii despre videoclipul devenit peste noapte un succes în toată România, realizat de trei timişorence care au scris istoria muzicii româneşti în nouă minute VIDEO

5
DISTRIBUIȚI

 fete

Alături de aprecierile publicului, videoclipul “Evoluţia muzicii uşoare româneşti”, realizat de solistele timişorence Marta Cotuna, Ana Huţu şi Beck Corlan, în care trec în revistă în doar nouă minute istoria muzicii autohtone, are parte şi de aprecierile muzicienilor timişoreni.

„Este o idee cât se poate de tare, plus interpretare bună şi îmi place mult felul cum le-au legat. de admirat aşa ceva. Vibrez tare cu orice formă artistică care promovează valorile noastre muzicale şi nu numai“, e de părere DJ K-lu.

Silviu Paşca crede că Beck Corlan (una din cele trei fete care au realizat clipul) e un talent foarte rar. „Mi se pare o idee foarte bună, care la noi nu a mai fost abordată… sau dacă a fost abordată, în mod cert nu a fost la acest nivel şi atât de bine! Eu o cunosc pe Beck, sunt de părere ca e un talent foarte rar, iar muzica făcută de ea e într-adevăr deosebită! Pot spune însă liniştit , despre celelalte două fete, Ana şi Marta, chiar dacă nu le cunosc personal, că sunt făcute dintr-un aluat cel puţin asemănător! Mi-a plăcut enorm de mult, drept dovadă am distribuit şi eu clipul pe conturile mele de pe diferite reţele de socializare!”spune el.

George Hora apreciează şi el clipul şi crede că acest video este perfect pentru promovarea albumului propriu. „Deşi ideea unui colaj muzical cronologic nu e una nouă , interpretarea pieselor este una originală şi calitativă din punct de vedere artistic. Fetele au reuşit să lege armonic foarte bine totul şi se vede clar că se ocupă cu muzica nu cu altceva. Mă bucură să văd că în Timişoara nivelul artistic interpretativ e totuşi cizelat şi cu bun gust. Ce îmi pare rău totuşi este că artiştii buni din oraş nu au piesele lor şi rămân prea mult timp la nivelul cântatului de piese cover.


Un astfel de video e perfect pentru promovarea materialului propriu, devine viral rapid şi aduce subscriberi la canal. Aici partea manageriala e una evidentă, o expunere mai mare“, crede el.

„Nu se poate să faci ceva fain şi să nu ai succes. Cu accentul pe FAIN, fiindcă muzica-i aia care cântă, vorba lu’ Caragiale. Sunt sătul de trupe care nu fac altceva decât să „cânte bine”, de parcă publicul ar fi format din profesori de muzică“, spune Daniel Silvian Petre.

Mirela Iacob e bucuroasă că şi această idee e „made in Timişoara“. „E o iniţiativă deosebită şi în mod cert binevenită, mai ales dacă ţinem cont de vârsta celor trei. Muzica uşoară românească a avut şi are nume excepţionale, de notorietate internaţională. Ca să nu mai vorbim de câteva piese de tezaur, din anii ‘30-’40. Din păcate, tot mai puţini ştiu acest lucru. Tocmai de aceea trebuie promovată. Solistele noastre “de top” care se vând cu baxul nu vor avea niciodată voci atât de frumos lucrate şi atât de profesionist folosite ca Ana, Marta şi Beck. Şi sunt convinsă că multe nici nu ştiu că la noi a existat muzică uşoară înainte de 1990. Deci “chapeau bas” pentru proiectul fetelor! Am o mare satisfacție că şi ideea asta este “made in TM”. Mă bucură că se fac tot mai multe gesturi muzicale, care provoacă la o (re)cunoaştere corectă a valorii“, e de părere solista Mirela Iacob.

Criticul muzical Mimo Obradov e de părere că titlul acestui videoclip ar fi trebuit să fie altul. „Am văzut clipul, m-a amuzat aşa ca un puseu ludic adolescentin, însă nu prea au nimerit-o cu titlul. Ar fi fost mai potrivit „Involuţia muzicii uşoare româneşti”, spune el.

„La prima vedere mi s-a părut o chestie drăguţă şi constatarea mea este că au muncit ceva să lege un număr aşa mare de piese împreună, cu toate că o parte din ele au fost doar frânturi de câteva secunde. Nu ştiu dacă istoria muzicii româneşti se poate comprima în 9 minute, dar părerea mea personală este că sunt fete talentate şi cu voci mult mai bune decât alte voci „consacrate” din Timişoara“, crede Florin Cvaşa.

Horea Crişovan a remarcat faptul că multe din piesele prezente aici sunt proaste. „Un efort incredibil. Doaaamne ce multe piese proaste. Până prin 69 sunt multe piese originale, dar după. Există excepţii evident, dar aşa zisele hit-uri din repertoriul fetelor sunt fals împinse de la spate de către radiourile dictatoriale. Vă daţi seama, oameni buni, cum am fost manipulaţi de-a lungul istoriei de „Industria muzicală românească”? Beck Corlan este o prezenţă deosebită“, spune el.

„Nu întâmplător au atâtea vizualizări. Prin simplitatea , sinceritatea şi talentul lor au reuşit să facă ceva foarte profi, fain şi simpatic. Mai rar vezi aşa ceva aici în zona noastră . Mă bucur că sunt fete timişorene Made in TM! Felicitari pentru idee şi pentru realizarea acestui clip foarte mişto .Uite că se poate!“, spune Zsolt Szabo.

5 COMENTARII

 1. Silviu Pasca, sunt total de acord cu tine si vreau sa precizez ca, chiar daca nu stiai, ai intiuit: Marta e matusa Beck-ai 🙂 Si eu le cunosc personal atat pe Beck cat si pe Marta, iar pe Ana o ascult cu placere 🙂

 2. fetele canta bine, dar Crisovan are dreptate, o parte din piese sunt mizerabile. iarasi muzica AIA usoara?
  e talent aici, dar asta e meteahna Timisoarei, se pierde. sa nu uitam ca daca nu ‘impachetezi’ nu ajungi niciunde. muzica usoara sau pop cum e mai corect nu se poate in 2013 fara industria muzicala, fara promovare, imagine samd.
  avem insa dreptul sa ne dorim macar ca produsul final sa aiba inglobat si talent:)
  pentru fete mai sunt insa destui pasi de facut…

 3. Cine spune ca este succes? Faptul ca videoclipul are vizualizari multe nu inseamna neaparat succes ci doar curiozitatea publicului. Piesele nu sunt de valoare iar compozitorii sunt amestecati cu interpretii ceea ce denota o putina cunoastere a fenomenului. Cred ca a fost o joaca a unor fete meseriase, iar noi, din lipsa de altceva ne-am repezit cu likeurile. Dar, succes?!

 4. ‘astia ca noi’ inca ne amintim ca trupele rock cantau ilegal prin pivinite in timp ce radioul si televiziunea de stat ne indobitocea cu aceste ‘slagare de muzica usoara’…starea execrabila in care se afla muzica romaneasca actuala isi are originile atunci. dar majoritatea a uitat, la fel cum securistii sunt oameni de afaceri prosperi sau politicieni si nimeni nu isi aminteste originea succesului lor. in timp ce majoritatea nu e mult peste limita subzitentei…

  altfel fetele sunt talentate, au potential. doar ca dupa parerea mea acest videoclip e un prim pas, un bun pretext se intri pe piata si cam atat deocamdata. despre succes discutam cand ai muzica ta originala, pe care o vinzi (fie si online) si concertele sunt sold-out. ceea ce le doresc, pentru ca spre deosebire de alti ‘virali’, chiar au talent.

  ne cerem scuze ca ‘astia ca noi’ nu ne mai entuziasmam asa usor, dar poate nu suntem rau intentionati…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.