Ce vrea Maria Grapini să facă cu cele 16 societăţi de turism...

Ce vrea Maria Grapini să facă cu cele 16 societăţi de turism în care statul mai are acţiuni

2
DISTRIBUIȚI
grapini_robu
FOTO: ADRIAN PÎCLIȘAN

„Dezastru în societăţile în care statul mai are acţiuni” – aceasta este concluzia la care a ajuns Maria Grapini, ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Tursim, în urma unui control. În total, statul mai are acţiuni la 16 hoteluri, care se află în subordinea Ministerului Turismului, dintre care la şase este acţionar majoritar, însă Maria Grapini consideră că nu are rost ca acestea să fie deţinute de stat, ci ar trebui vândute, mai ales că o parte din ele sunt în insolvenţă.

Ministrul Maria Grapini a explicat, astăzi, la Timişoara, că în acest sens a propus Guvernului un memorandum şi crede că e raţional faptul că a cerut ca statul să-şi vândă acţiunile pentru ca “aceste hoteluri să-şi poată urma calea spre refacere.


Vorbim de nişte hoteluri în care statul mai are acţiuni, fie mai are acţiuni până în 1 %, fie are acţiuni majoritare, avem şase şase hoteluri în ţară în care suntem majoritari, chiar 100 % în două dintre ele, fie avem hoteluri în subordine care sunt în insolvenţă. Propunerea mea prin acest memorandum este ca statul să-şi vândă aceste acţiuni pentru că făcând o analiză a fiecărei companii am constatat că a fost, în primul rând, un management dezastruos mai ales la cele pe care le avem în insolvenţă şi la cele cu care suntem cu capital majoritar de stat. Celelalte în care avem până în 1 % nu e nicio raţiune să le ţinem pentru că nu putem să intervenim în management şi nu beneficiem de niciun dividend”.

Mai mult, Maria Grapini crede că această propunere este binevenită, mai ales că proprietarii de hoteluri vor fi obligaţi să le întreţină în stare bună ca să nu strice imaginea staţiunii turistice în care se află.

2 COMENTARII

  1. E bine , e bine ca v-a mai ramas ceva de vandut si dumneavoastra. Vindeti tot , si Casa Poporului si Drapelul National …. tot , tot , vindeti tot , doamna ca altceva ce stiti sa faceti? Ca de construit……………. ce sa mai vorbim…!!

  2. Acestea or fi ultimele firimituri din care se mai poate ciuguli ceva, caci nu prea-mi vine sa cred ca se vor transforma aceste ultime „relicve” de hoteluri in locatii de inalta tinuta nici daca s-or vinde pe un leu… Da Doamne sa fie de bine, ca de rau e in fiecare secunda!…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.