Cea de-a noua ediţie a festivalului Simultan: Necunoscut popular, tema anului 2013

Cea de-a noua ediţie a festivalului Simultan: Necunoscut popular, tema anului 2013

0
DISTRIBUIȚI

adakaleh

Cea de-a noua ediţie a Festivalului Simultan se va desfăşura la Casa Artelor şi Sinagoga din Cetate, în perioada 10 – 12 octombrie, tema acestui an fiind „Necunoscut Popular“. „Cu acest concept ne propunem să analizam ideea de popularitate ca fenomen social în percepția colectivă. Astfel, popularitatea este un fenomen social care defineşte pe acel cineva sau ceva care este apreciat şi cunoscut de toată lumea. Cu cât un lucru este mai popular, cu atât este mai răspândit şi mai multe persoane au acces la el. Deoarece popularitatea este judecată întotdeauna într-un context social, cu cât sunt mai mulţi cei care susţin sau ştiu ceva sau pe cineva, cu atât mai mare va fi numărul celor care judecă. În relaţiile interpersonale oamenii pot să altereze aparenţele şi să schimbe modul în care ceilalţi îi percep, ascunzându-şi identitatea reală.


Identitatea rămâne însă o caracteristică distinctivă a fiecărui individ, iar lucrul important este legat de percepţia acestuia asupra sa personal şi asupra sa în relaţia cu ceilalţi. Necunoscutul Popular doreşte să supună reflecţiei ipostaze diferite cum sunt cultura de masă vs. underground, clişeu vs originalitate, speranţăa, obsesie, invidie, frică, ironie, succes, eşec în încercarea de a defini popularitatea sau non-popularitate şi percepţia de sine“, spun organizatorii evenimentului.

Simultan este un festival dedicat artei media şi experimentului artistic, făcând o punte de legătură între diferite medii. Iniţiat de un grup de artişti, festivalul s-a născut ca un proiect artistic având scopul de a creea un context cultural al prezentului pe scena locală, încurajând formele noi şi inovative de exprimare artistice, în domeniul artei vizuale şi sonore. Anual, în cele trei zile de evenimente au loc proiecţii de artă video, live performance-uri audio-vizuale, concerte de muzică experimentală, instalaţii şi conferinţe. Printre cei care vor susţine evenimentele sonore se numără Ada Kaleh (Bucureşti, care a participat anul acesta la Red Bull Music Academy), Toktek, Pure (live), LeVant (un proiect nou format din George D Stanciulescu şi Cristina Pădurariu) care vor concerta live alături de efectele vizuale ale lui Iustin Andrei Surpanelu, Michiu/Ilicevici/Coţac şi Kooperativa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.