Criză de medici oncologi în vestul ţării. Unde trebuie să meargă bolnavii...

Criză de medici oncologi în vestul ţării. Unde trebuie să meargă bolnavii de cancer

0
DISTRIBUIȚI

stethoscope-backgrounds-wallpapers

Marile spitale din vestul ţării în care sunt trataţi bolnavii de cancer se confruntă cu o criză de medici fără precedent.


În fiecare din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin şi Hunedoara există doar un singur oncolog, astfel că medicilor le este imposibil să se ocupe de toţi bolnavii care suferă de această maladie şi le cer disperaţi ajutor. Salariile mici au fost principalul motiv pentru care s-a ajuns în această situaţie critică, o parte din medici au ales să muncească în străinătate. Ştefan Curescu, şeful Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Municipal din Timişoara, spune că bolnavii de cancer din judeţele în care nu are cine să-i trateze vin în oraşul de pe Bega.

„Patru medici oncologi au plecat de la Spitalul Judeţean din Reşiţa în străinătate, degeaba se va moderniza spitalul pentru că nu va avea cine să se ocupe de bolnavii de cancer pentru că a mai rămas un singur doctor. La  fel se întâmplă şi în Mehedinţi, iar în Hunedoara, din cei doi medici oncologi care lucrau în Spitalul Judeţean, unul a plecat în sistemul privat. Vin săracii oameni la noi şi trebuie să îi primim, nu au ce să facă”, povesteşte Ştefan Curescu. Clinica de Oncologie din Timişoara nu duce lipsă de personal, însă pentru că are o adresabilitate foarte mare, cei şapte medici depun o muncă în plus astfel încât să se poată ocupa de toţi bolnavii de cancer care le cer ajutorul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.