Cum au reuşit trei minori internaţi la Centrul de Reeducare Buziaş să...

Cum au reuşit trei minori internaţi la Centrul de Reeducare Buziaş să construiască din fier vechi maşina de teren „Zorro”

0
DISTRIBUIȚI

575657_513037225454580_1983133771_n[1]
Trei băieţi internaţi la Centrul de Reeducare Buziaş au învăţat că nimic nu este pierdut. Aceştia au reuşit să realizeze o maşină de teren de la zero, fiind ajutaţi de câţiva mecanici care s-au oferit să-i sprijine voluntar. Autovehiculul poartă numele „Zorro” şi a fost construit în trei luni din maşini şi piese de schimb casate, în cadrul proiectului „De la zero la Zorro” ce vine în sprijinul reabilitării micilor infractori, fiind lansat de Asociaţia Bărbaţilor Creştini din Timişoara. Munca băieţilor nu va rămâne nevalorificată pentru că maşina de teren de excepţie va fi scoasă la licitaţie la Salonul Auto Bucureşti.


Fondurile obţinute vor fi folosite pentru amenajarea unui teren de sport modern, echipat pentru minifotbal, baschet, volei şi handbal, destinat activităţilor sportive derulate de către minorii internaţi la Buziaş.

Analogia dintre numele proiectului, „De la zero la Zorro”, şi situaţia beneficiarilor este acea că, odată instituţionalizaţi, aceşti tineri sunt priviţi de către societate ca nişte „zerouri”, etichetă păstrată şi după punerea lor în libertate. „Copiii pot considera că nu sunt buni de nimic, că sunt un zero, că par a fi aruncaţi în coşul de gunoi al societăţii atunci când sunt internaţi în centru de reeducare, şi au, poate, sentimentul că nu vor mai fi ceva sau cineva niciodată”, spune Lavinia Sotochi, purtătorul de cuvânt al Centrului de Reeducare Buziaş. Iniţiatorii proiectului au plecat de la premiza că tinerii certaţi cu legea se pot transforma dintr-un „zero” într-un „Zorro”, devenind bărbaţi responsabili.

1381609_511981738893462_1299727582_n

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.