Cum vor putea accesa studenţii nevăzători site-ul Universităţii de Vest

Cum vor putea accesa studenţii nevăzători site-ul Universităţii de Vest

0
DISTRIBUIȚI

uvt laborator

Universitatea de Vest din Timişoara continuă seria proiectelor de accesibilizare a spaţiilor instituţiei, dar şi a informaţiei pentru tinerii cu dizabilităţi. Din vara acestui an, studenţii aflaţi în scaun cu rotile pot intra cu uşurinţă în amfiteatre sau laboratoare, iar în viitorul apropiat, tinerii nevăzători vor „citi” ultimele noutăţi de pe site-ul universităţii timişorene sau vor afla online ce note au obţinut fără să se mai deplaseze la secretariat.


Acest lucru este posibil prin intermediul serviciului media RoboBraille, cu care va fi prevăzut site-ul oficial al Universităţii de Vest.

Primul pas în materilizarea proiectului a fost realizat astăzi, când specialişti din Danemarca au susţinut la sediul UVT prelegerea cu tema „Tehnologii incluzive în învăţământul superior”, în cadrul căreia studenţii şi profesorii au învăţat cum poate fi implementat serviciul RoboBraille. Prin intermediul acestui serviciu, persoanele cu probleme de vedere vor putea asculta informaţiile disponibile pe site pentru că imagini scanate, fişiere PDF sau prezentări Power Point sunt transformate într-o gamă de formate accesibile, inclusiv Braille, MP3 şi e-book. RoboBraille a fost creat în anul 2004 şi este utilizat de mii de persoane în fiecare lună, fiind folosit în 25 de ţări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.