De ce ar fi dispus Marilen Pirtea să-și dea demisia din funcția...

De ce ar fi dispus Marilen Pirtea să-și dea demisia din funcția de rector al Universității de Vest

1
DISTRIBUIȚI

pirtea

Ideea fuzionării celor patru universităţi de stat timişorene este departe de a se materializa. La doi ani de la momentul în care fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, lansa propunerea creării de consorţii universitare, în oraşul de pe Bega nu s-a întâmplat nimic în acest sens. Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara, spune însă că este de acord cu această unificare, dar se pare că ceilalţi rectori nu prea sunt de acord şi a dat de înţeles că unul dintre motive ar fi frica de a-şi pierde funcţia de conducere pe care o au.


„Am discutat cu rectorii celorlalte trei universităţi de stat despre o strategie comună în acest domeniu al educaţiei şi să realizăm un brand universitar la Timişoara, dar încă nu am ajuns la o concluzie. Eu sunt dispus să-mi pun mandatul pe masă, dacă s-ar realiza fuziunea universităţilor timişorene, nu ţin de scaunul de rector, pentru că sunt convins că acest consorţiu universitar din Timişoara ar fi cel mai bun din ţară”, a explicat, ieri, Marilen Pirtea.

Rectorul Universităţii de Vest este de părere că în cazul în care instituţia pe care o conduce, Universitatea de Medicină, Universitatea Politehnica şi Universitatea de Agronomie ar fuziona, s-ar crea o universitate mare şi puternică la Timişoara, plus că resursele acestor instituţii vor putea fi gestionate mai eficient.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.