De ce a cerut avocatul liderului interlop Sorin Udrea restituirea dosarului de...

De ce a cerut avocatul liderului interlop Sorin Udrea restituirea dosarului de crimă organizată la procuror

0
DISTRIBUIȚI

lot udrea 6

La Tribunalul Timiș s-a judecat, astăzi, un nou termen din dosarul în care DIICOT i-a trimis în judecată pe liderul interlop Sorin Udrea şi pe ceilalţi membrii ai grupării sale. Avocatul lui Udrea a solicitat instanţei ca dosarul să fie restituit la procuror pentru refacerea urmăririi penale din perioada 1 – 5 iunie 2013. „În 1 iunie, într-o zi de duminică, procurorul prin ordonanţă a reunit toate aceste dosare în unul singur, extinzându-se cercetările şi reînceperea urmăririi penale. Noi considerăm că este nulitate absolută pentru că nu ni s-a respectat dreptul la apărare. Când în cazul lui Udrea, în martie 2012 s-a dispus începerea urmăririi penale pentru braconaj de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, am solicitat în scris să asistăm la toate actele de procedură.


S-au făcut expertize balistice şi de urme secundare de tragere, dar rezultatele nu s-au mai reîntors la dosarul vechi. Din 1 iunie când s-au reunit dosarele şi până în 5 iunie, când au fost ridicaţi, s-au întâmplat foarte multe lucruri importante în dosar care s-au făcut, însă, cu încălcarea dreptului la apărare”. Întrebat de judecător dacă a invocat această nulitate în faza de urmărire penală sau la prezentarea materialului de urmărire penală, avocatul a spus că nu, dar a afirmat că „putem invoca această nulitate în orice moment”.

Avocatul lui Ciprian Gavrilă a solicitat, de asemenea,  restituirea dosarului la procuror pe motiv că faptele pentru care este cercetat acesta „nu este o faptă în competenţa expresă a DIICOT. Aştept ziua cân DIICOT va investiga şi infracţiuni la regimul circulaţiei pentru că este legată de o persoană bănuită că face parte dintr-un grup. Procurorul şi-a depăşit competenţa”. În cazul lui Radu Novac s-a cerut refacerea rechizitoriului pentru că „e trimis în judecată pentru o faptă, iar pentru alta este disjuns dosarul”. Apărătorul lui Stelian Mocanu a solicitat, de asemenea, refacerea rechizitoriului pe motiv că ” sunt reţinute fapte care nu au nici un fel de încadrare juridică, având titlul exemplificativ. În rechizitoriu trebuie să fie faptele pentru care este trimis în judecată. Nu ştiu dacă nu au fost puse aceste stări de fapt în rechizitoriu ca să încurce”. Procurorul DIICOT şi mai mulţi avocaţi au solicitat termen pentru a studia excepţiile invocate şi a se pronunţa. Următorul termen a fost stabilit pentru 18 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.