Detalii noi în cazul femeii care acuză un doctor că a operat-o...

Detalii noi în cazul femeii care acuză un doctor că a operat-o la un picior sănătos

0
DISTRIBUIȚI

stethoscope-backgrounds-wallpapers

Colegiuul Medicilor s-a autosesizat din oficiu în cazul medicului acuzat de o familie că a operat o femeie la piciorul sănătos. Alături de conducerea Spitalului de Urgență din Petroșani, și reprezentanții instituției amintite au anunțat că vor face o anchetă în acest caz, audiind toate persoanele implicate.

Femeia a ajuns la spital cu fractură la piciorul stâng, în urma unei căzături.


Medicii au decis că trebuie operată, astfel că a fost în sală și anesteziată de la brâu în jos. După ce medicul Livia Apostu începuse intervenția, pacienta ar fi observat că aceasta o operează la piciorul greșit și a atenționat-o, iar apoi ortopedul a continuat intervenția la membrul bolnav. Aposu a făcut o incizie și a pus câteva copci la piciorul sănătos, care avea și el echimoze. De altfel, doctorul susține că nu a greșit intervenția, ci că asta ar fi intenționat să facă de la început, adică să pună copci la piciorul cu răni.

Un caz similar s-a petrecut în același spital în urmă cu doi ani, când doi medici au operat un braț sănătos al unui copil. Unul dintre ei trecuse greșit pe fișă care mână trebuie operată, iar al doilea s-a luat după ce scria pe fișă. În urma unei anchete, Colegiul Medicilor i-a sancționat cu avertismente. Unul dintre medici a făcut recurs la această decizie, care urmează să se judece. Și familia copilului a făcut recurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.