Dezbatere fără participanți pe tema reabilitării clădirilor de patrimoniu. Cum i-a amenințat...

Dezbatere fără participanți pe tema reabilitării clădirilor de patrimoniu. Cum i-a amenințat Robu pe proprietari

1
DISTRIBUIȚI

robu nervosjpg

Premieră la dezbatarea pe tema renovării clădirlor istorice din Timişoara. În sala de consiliu a primăriei s-au aflat cel mult cinci proprietari de clădiri, din care niciunul nu a dorit să ia cuvântul. Vă reamintim că municipalitatea a elaborat un proiect prin care reparaţiile afarente clădirilor istorice vor fi suportate de primărie în proporţie de 20 de procente, restul sumei fiind achitată de proprietari către primărie în termen de zece ani fără dobândă, dar actualizată cu rata inflaţiei. Consultarea a fost deschisă de edilul şef Nicolae Robu care după ce a prezentat pe scurt proiectul a trecut la ameninţări şi a informat că „dacă cineva se opune vom face uz de cadrul legal existent de pârgiile care ne sunt la îndemână şi prin care să ducem lucrurile la normalitate”.

După cuvântare primarul a părăsit sala, dar senzaţia de teamă a persistat.


La microfon a urmat viceprimarul Dan Diaconu care a oferit nişte detalii tehnice legate de documentaţie. Singurii care s-au opus au fost consilierii din opoziţie, Sandu Ştefan PDL şi Adrian Orza PNŢCD care au atenţionat că simpla renovare a faţadelor nu este suficientă fiind nevoie de reparaţii şi la structura de rezistenţă. La finalul dezbaterii, o doamnă care locuieşte în blocul de lângă un cunoscut fast food din centru a ţinut să declare pentru presă că ar fi fost mai bine ca muncipalitatea să repare clădirile din fondurile proprii şi să recupereze mai apoi sumele asta pentru că, spune femeia, va fi foarte greu ca toţi locatarii să fie de aduşi laolaltă sau să se pună de acord. Legat de o astfel de situaţie, Diaconu a comentat că primăria va executa reparaţiile din fonduri proprii după care va trece la recuperarea sumei în instanţă. Următorii paşi privind programul stabilit sunt: adoptarea proiectului care prevede noile reguli, publicarea deciziei pe site-ul primăriei şi înştiinţarea proprietarilor cu privire la actele necsare. Vicele Diaconu a mai menţionat şi că primăria va organiza licitaţie pentru fiecare clădire reabilitată din zonele Fabric, Cetate şi Iosefin, perimetrele incluse în proiect. Cetăţenii sunt cei care se vor ocupa de acte, adică studii şi proiecte, inclusiv obţinerea autorizaţiei de construire, iar mai departe se va ocupa primăria. Întrebat daăc este mulţumit de prezenţa cetăţenilor la dezbarea organizată într-o zi de muncă, la ora 13.00, şi anunţată cu două zile înainte, viceprimarul Dan Diaconu a răspuns „foarte”.

1 COMENTARIU

  1. partea cea mai importanta era ca primaria sa gaseasca o solutie pt ca proiectele si aprobarile sa fie obtinute fara bataie de cap pt proprietari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.