E oficial: 90 de garaje ale primăriei vor fi demolate. Ce obiecții...

E oficial: 90 de garaje ale primăriei vor fi demolate. Ce obiecții au avut consilierii opoziției

2
DISTRIBUIȚI

mare_garaje

Demolarea garajelor deţinute de Primăria Timişoara a născut astăzi discuţii în plenul Consiliului Local. Pesedistul Andrei Petrişor a făcut un amendament ca oamenii care au garaje închiriate de la primărie să nu fie obligaţi să părăsească spaţiile până în primăvara, mai exact în luna mai, motivând că oamenii au depozitate lucruri în acele spaţii.


Adrian Orza, consilier PNŢCD, a propus şi el ca acele garaje să fie demolate numai atunci când există bani şi un proiect concret de realizare a unui parc în zonă. În replică, edilul şef Nicolae Robu a explicat că nu se vor demola garaje numai prin dispoziţia sa şi că oamenii nu vor fi amendaţi de la intrarea în vigoare a legii, dar că în viziunea sa trebuie să fie mai importante spaţiile verzi decât banii aduşi din chiriile pe garaje. Vă reamintim că primăria are nu mai puţin de 90 de garaje pentru care va emite dispoziţie de demolare pentru ca în zonă să se amenjeze spaţii verzi. Cu toate discuțiile, s-a dat dispoziție ca cele 90 de garaje să fie demolate, iar cu restul nu se mai poate intra în legalitate.

 

2 COMENTARII

  1. Cele 90 de garaje care au mai ramas sunt un exemplu neverosimil, dupa ce timp de 20 de ani oricine si oriunde a putut betona un spatiu verde neamenajat si a pus stapanire pe o locatie ce apartinea domeniului public. Prin 2002 (HCL 132) s-au desteptat unii sforari sa impuna o metodologie de reglementare, care nu facea altceva decat sa aprinda inca o data flacara şmenului pe coridoarele autoritatii locale. Abia in 2009 (HCL 377) s-a pus piciorul in pragul celor care nu mai aveau ce face decat afaceri de inchiriat garaje sau spatii de depozitare. Astfel, timp de un an, s-a tot invetariat la şcătule si s-au emis tot felul de autorizatii (unele chiar dupa 20 de ani). Treaba s-a clarificat in mare parte si acum (2013) se poate aplica prevederile Legii 50/1991 (atentie la anul in care a intrat in vigoare) si s-a deschis portita ferecata timp de 23 de ani. In tot acest rastimp investitorii locali (odinioara simpatizantii puterii locale din condominii) si-au clarificat situatia. Ceea ce ramane neclar este statutul pe care-l au restul garajelor ridicate pe domeniul public al orasului si carora li s-a ridicat plafonul de impozitare teren (HCL 257/2013) si li s-au cosmetizat intrarea in LEGALITATE !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.