EXCLUSIV DNA, percheziţii la Consiliul Judeţean Timiş. Vezi ce caută anchetatorii UPDATE...

EXCLUSIV DNA, percheziţii la Consiliul Judeţean Timiş. Vezi ce caută anchetatorii UPDATE 1 Cine a intrat în concediu

12
DISTRIBUIȚI

consiliul judetean timis dna

Procurorii DNA Timişoara şi poliţiştii de la „Crimă Organizată” au descins, în jurul orei 14,230, la sediul Consiliului Judeţean Timiş. Aceştia au venit pentru a efectua percheziţii în baza unui mandat judecătoresc în dosarul în care se fac cercetări despre cum a fost implementat proiectul finanţat din fonduri europene pentru informatizarea CJ Timiş şi a legăturii instituţiei cu comunele din judeţ. Suspiciunile sunt legate de faptul că nu au fost instalate calculatoarele care erau prevăzute în proiect şi că oamenii nu au fost instruiţi. Anchetatorii au solicitat o serie de documente care nu au fost transmise decât ieri când DNA le-a ridicat din istituţie. Acum anchetatorii efectuează o percheziţie informatică pentru a verifica dacă sistemul care a fost recepţionat funcţionează.

Proiectul ”Eficientizarea serviciilor publice oferite de către Consiliul Județean Timiș prin implementarea serviciilor de e-Guvernare” are ca scop declarat informatizarea și eficientizarea comunicării online a CJ Timiș cu toate primăriile din teritoriu.  “Sistemul informatic implementat îndeplineşte următoarele funcţionalităţi: transmiterea de notificări privind hotărârile CJ Timiş; emiterea de autorizatii de transport pentru curse regulate speciale şi plata taxei; gestionarea Programului Cornul şi laptele (Ordonanta de Urgenţă a Guvernului nr.


96/2002); gestionarea online a activităţii de raportare de la instituţiile subordonate şi informarea online a cetăţenilor; identificarea online a oportunităţilor de angajare în administraţia publică locală; programarea online a audienţelor; înregistrare online a petiţiilor sau reclamaţiilor; informare interactivă a cetăţeanului utiliâand terminale Infochiosc; forum de discuţii în administraţia publică; descarcarea formularelor de pe portal; monitorul online al Consiliului Judeţean Timiş; publicarea informaţiilor de interes pentru cetăţeni”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Jana Lavrits, purtătoarea de cuvânt a CJ Timiș. Conform contractului de finanţare, valoarea lui a fost de 1.473.322,2 lei, iar contribuţia proprie a CJTimiș, de 30.067,8 lei, fără TVA, restul banilor fiind fonduri europene.

Proiectul cercetat a fost început în timpul ultimului mandat de șef al CJ al pedelistului Constantin Ostaficiuc și a fost finalizat în mandatul pesedistului Titu Bojin, acesta fiind și cel care a semnat procesul verbal de recepție finală, care a permis plătirea lucrărilor. Președintele Consiliului Județean Timiș și PSD Timiș a fost audiat, săptămâna trecută, în dosarul de evaziune fiscală al firmei Temadi TMB SRL, care a aparținut soției și fiului său.

Vom reveni cu amănunte. 

UPDATE 1 Anchetatorii de la DNA au plecat cu mai multe documente şi o cutie plină  pe care le-au ridicat de la Biroul Informatică al CJ Timiş. La percheziţie a asistat şi secretarul instituţiei care a precizat că s-a venit cu un mandat de percheziţie. Marele absent a fost chiar şeful Biroului Informatică, Dan Vladu, cel care, conform reprezentanţilor instituţiei, a şi coordonat acest poroiect. Vladu este în concediu de câteva zile.

12 COMENTARII

  1. Bravo , felicitari dl. Procurori dar trebuie sa mergeti mai departe , luatii in catuse pe bojin si pe costi si altii implicati , asa cum procedati cu un doctor care ia spaga sau cu orice functionar public care ia spaga .

  2. bojine, bojine…da`ce au astia cu tine? bag de seama ca dai „moticica” pe „hotelu de pe popa sapca”…ce sa-i faci..daca te pui cu popa de bate dumnezeu

    • pardon, domnule bucur c., pe Popa Sapca este o Universitate prestigioasa, habar n-aveti! Ies numai licentiati in alte infractiui de acolo si nimeni reabilitat! bojin asta, vrei sa zici ca nu stii ce spagar, ce traficant de influentza era, ca majoritatea sefilor de institutii de stat? Pai ii stie toata Timisoara, ma rog………… daca si rectorii de universitati stiu ce „ploconari”, ce spagari erau unii ca Ostaficiuc si secretarul general al Primariei, cacatul Cojocari…….. pe ei, la mititica cu ei pe viatza, nenorocitii si confiscati-le averea acestor nemernici! Eu i-as fi condamnat la moarte, dar spre norocul lor nu exista o asemenea pedeapsa in Codul Penal!

  3. pe cand o perchezitie si la Directia Fiscala TImisoara la Maria sa BODO ADRIAN ? unde in anul 2010 s-a schimbat programul informatic ,de calcul a impozitelor si taxelor locale…care a costat contribuabilii cam vreo cateva zeci de mii de euro…si s-a atribuit fara licitatie unei firme din Mioveni…jud Arges,care avea 2 angajati…iar acest program nu functioneaza nici azi cum trebuie….da erori,dubleaza sume sau nu le calculeaza deloc…iar apoi te trezesti cu majorari si penalitati de intarziere…cam asa se procedeaza la directia condusa de BODO ! iar acest individ a mai facut si multe altele ! a dat oameni afara,si-a tinut doar pilele, iar mai nou organizeaza cate un concurs de angajare temporara pt cate o pila care trebuia disponibilizata in 2010….oare cine i-l tine in brate pe acest individ ?

  4. Jos cu astfel de nemernici! Rog control de la Bucuresti, nu din Timisoara! Cei din Timisoara sunt mana in mana, deci nu se vor pari unii pe altii! Sunt mult directori de insetitutii de stat si chiar private care-si iau spagi de mii de euro pentru diverse servicii! Un exemplu clar este secretarul Cojocari! Puscarie nemernicule, caci te stiu pana si rectorii de universitati, nenorocitule ce spagar esti……..

  5. Costi si Bojin prieteni buni se ajuta cu de toate inclusiv cu directorii de la anumite deconcentrate fosti pdl pusi de costi actuali psd unsi de bojin la cerinta lui ostaficiuc.Sunt parteneri de afacei si prieteni de sprit iar noi trebuie sa suportam toata clica lor.Bravo DNA nu va lasati rupetile capul.

  6. Barcagiule,de unde stii tu chestile astea???De la braconat,curentat……. Sau le stii tu asa ca un om mare care are timp de cugetat,pe balta!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.