Explicația pentru dispariția misterioasă a plăcuțelor cu numele fostului primar Ciuhandu de...

Explicația pentru dispariția misterioasă a plăcuțelor cu numele fostului primar Ciuhandu de pe fântânile publice

5
DISTRIBUIȚI

fantana fara placuta

Fântânile forate din Timișoara, sursă de nemulțumire pentru cetățeni. La debutul lunii septembrie, fostul viceprimar Adrian Orza a atenționat că a primit plângeri din partea mai multor timișoreni că de pe fântânile forate au fost dezlipite plăcuțele cu numele fostului primar al Timișoarei Gheorghe Ciuhandu și cu informațiile privind compania care se ocupă de mentenanța fântânilor.


Altfel spus, în cazul în care fântâna se strică oamenii sunt nevoiți să bea apă de la robinet sau să o cumpere, asta pentru că de la jumătatea acestei veri nu mai știu unde să sune pentru reparații. Explicațiile oferite de primăria Timișoara cu privire la situația fântânilor sunt de-a dreptul uimitoare. Marius Onețiu, șef birou în cadrul Direcției Tehnice care se ocupă de fântânile forate, a explicat pentru PRESSALERT.ro că în luna iulie firma care se ocupa de repararea fântânilor, Elkana, a fost schimbată. Cât despre plăcuțele lipsă, Onețiu spune că acestea au fost dezlipite fie de reprezentanții companiei amintite, care s-au săturat să mai fie contactați pentru reparații în condițiile în care a fost încheiat un nou contract cu firma Formin, fie de către cetățeni. Curios este faptul că, vreme de ani buni, timișorenii nu au avut o problemă cu plăcuțele pe care era înscripționat numele lui Ciuhandu. Reprezentanții municipalității spun că în acestă toamnă vor fi înlocuite toate plăcuțele pe care va apărea din nou numele fostului primar, precum și datele de contact ale firmei care se ocupă de reparații.

5 COMENTARII

  1. nu mi-a placut ca era trecut pe placa numele „ctitorului” dar astazi am constatat ca ar fi trebuit sa sun la un numar de telefon sa anunt ca fintina are o defectiune (un robinet rupt) dar nu aveam de unde sa scot numarul de telefon.

  2. 0 tradiție străveche, foarte puternică și respectată în unele regiuni (cum ar fi Oltenia), implică precizarea numelui aceluia care a dăruit trecătorilor o fântână (bunar), chiar pe acel dar extrem de prețios, ca semn de gratitudine și pentru a stimula efectuarea altor asemenea realizări. Este corect și normal faptul că plăcuțele vor fi repuse, cu precizarea numelui fostului primar și cu modalitatea de contactare a firmei de întreținere a fântânilor.

  3. ciuhandu TREBUIE SA INTRE IN ISTORIA TIMISOAREI CA ….VANZATORUL CENTRULUI CATRE RROMI.Nu merita sa fie amintit nici pe cea mai mica piatra din oras.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.