Explozie puternică în bloc: o persoană a murit și două sunt rănite,...

Explozie puternică în bloc: o persoană a murit și două sunt rănite, opt apartamente făcute praf FOTO UPDATE 2 Ce soluții are primăria pentru oamenii rămași pe drumuri

0
DISTRIBUIȚI

explozie_resita1

Locuitorii unui bloc au trecut printr-o sperietură teribilă în această dimineață, când au fost treziți din somn de o explozie puternică. Deflagrația a avut loc la Reșița, la ultima scară a blocului 26 de pe Bulevardul Republicii, potrivit adevarul.resita.ro.

explozie_resita

Din primele informații, Două persoane sunt rănite şi o persoană a suferit de un atac de panică, iar opt apartamente sunt afectate grav.


Alte câteva zeci de locuințe au fost atinse de suflul exploziei, nu numai din blocul în care aceasta a avut loc, ci și din cel vecin, cu numărul 28. În acest moment, pompierii nu pot spune care a fost cauza deflagrației.

UPDATE 1 O femeie a fost găsită moartă, dub dărâmături, pe trotuarul din faţa blocului în care a avut loc explozia. Lenuța Năstase este numele victimei. Ea a fost proiectată de suflul exploziei de la etajul doi până în parcarea de vizavi. În urma exploziei toţi locatarii blocului au fost evacuaţi, în condiţiile în care au fost grav avariate parterul şi primele trei etaje ale imobilului, o parte dintre pereţi dărâmându-se, în timp ce plafonul dintre etajele doi şi trei s-a prăbuşit. Primele evaluări făcute de autorităţile aflate la faţa locului arată că au fost distruse cel puţin zece apartamente, celelalte locuinţe din bloc suferind diferite avarii. La faţa locului se află reprezentanţi ai ISU, ai Poliţiei, ai Primăriei, E.On, dar şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, care încearcă să stabilească dacă există pericolul de prăbuşire a blocului. De asemenea, în urma deflagraţiei au fost distruse mai multe maşini parcate în zonă. Totodată, au fost afectate şi câteva locuinţe dint-un bloc învecinat. Echipele de intervenţie au oprit furnizarea energiei electrice şi a gazului în blocul cu zece etaje, în timp ce Primăria caută soluţii pentru cazarea locatarilor evacuaţi.

UPDATE 2 Primarul Reșiței Mihai Stepanescu susține că sunt afcetate peste 40 de persoane și să se caută solușii pentru mutarea oamenilor din bloc. Poliția va păzi bunurile, iar oamenii vor fi mutați în spații de cazare ale primăriei – un hotel și un internat al Direcției de Tineret și Sport. Dacă se va dovedi că spațiile puse la dispoziție celor afectați de explozie nu sunt adecvate, spune primarul, municipalitatea va închiria apartamente sau garsoniere.

Foto: adevarul.resita.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.