Grindeanu se plânge de blocarea investițiilor importante din cauza birocrației

Grindeanu se plânge de blocarea investițiilor importante din cauza birocrației

1
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu op

Deputatul PSD Sorin Grindeanu a atenționat, prin intermediul unei declarații politice, în parlament că din cauza legislației privind lictațiilor, investiţii de sute de milioane de euro sunt blocate la nivelul autorităţilor publice locale şi naţionale. Grindeanu spune că
“zilnic, la nivelul autorităţilor publice locale din toată ţara, sunt exprimate nemulţumiri privind licitaţii de sute de milioane de euro, blocate.


Timişoara nu face excepţie. Sunt proiecte europene care riscă să fie pierdute din motive birocratice. Reabilitarea Centrului Istoric şi a Pieţei Unirii, un proiect de 15 milioane de euro, a avut nevoie de 3 licitaţii după ce a fost lansat pe 31 mai 2012 ! În toată ţara se întâmplă astfel de situaţii, proiecte de construcţii de şcoli, spitale, investiţii în infrastructură fiind amânate nepermis de mult”. Deputatul PSD cere modificarea legilor care reglementează modul de organizare a licitațiilor, argumentând astfel:

“Consider că acest sistem on-line prin care se derulează toate achiziţiile cu bani publici naţionali şi europeni ai României, achiziţii de miliarde de euro, este obligatoriu să depăşească stadiul de “tarabă” electronică şi să funcţioneze ca un sistem performant. De aseamenea, este important să găsim o formulă îmbunătăţită pentru a ajuta autorităţile locale să depăşească problemele cu care se confruntă din cauza licitaţiilor blocate. Avem nevoie de investiţii, avem nevoie de modernizare şi consider că este absolut aberant să stăm pe loc şi să pierdem timp şi bani din cauza unor legi neperformante”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.