Inculpaţii din lotul Moraviţa 2, care au recunoscut acuzaţiile DNA, în puşcărie...

Inculpaţii din lotul Moraviţa 2, care au recunoscut acuzaţiile DNA, în puşcărie după sentinţa definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Vezi cine este dat în urmărire pentru că a fugit

13
DISTRIBUIȚI

stamora 7 mic p

Înalta Curte de Casaţie de Justiţie a dat sentinţa definitivă pentru inculpaţii din lotul Moraviţa 2 care au recunoscut acuzaţiile de contrabandă şi corupţie, aşa cum au fost formulate de procurorii DNA pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime, la sfârşitul săptămânii trecute. Agentului de la Poliţia de Frontieră Sebastian Drăgan, acuzat de aderare la grup infracţional, luare de mită în formă continuată – 17 acte materiale şi complicitate la contrabandă în formă continuată – 15 acte materiale – i-a fost redusă pedeapsa de şase ani şi şase luni de închisoare cu executare la patru ani şi şase luni. Subcomisarul Sorin Drăghiţă, fost şef de tură la Foeni 2,  acuzat de  aderare la un grup infracţional organizat şi trei luări de mită, a primit trei ani şi şase luni de închisoare după ce Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat la cinci ani şi şase luni. Agentul Manciu Marius  pentru aderare la un grup infracţional, dare şi luare de mită în formă continuată – 2 acte materiale va sta în puşcărie trei ani şi şase luni după ce iniţial a primit o pedeapsă de cinci ani. Agentul Marian Toma, acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, luare de mită şi complicitate la contrabandă calificată, ambele  în formă continuată – câte 8 acte materiale, i-a fost redusă pedeapsa cu un an, primind în final doi ani de închisoare cu executare.

Gheorghe Dorobanţu, pentru dare de mită şi aderare la un grup infracţional organizat, a rămas cu aceiaşi pedeapsă de trei ani şi patru luni de puşcărie, dar i-a fost redusă perioada de reducere a unor drepturi de la zece la trei ani. Pentru dare de mită, Mariei Rus i-a fost suspendată pedeapsa iniţială de patru luni cu executare.


Contrabandistul Emil Turlea a primit, în final, trei ani şi opt luni în loc de patru ani şi zece luni de puşcărie, iar Adrian Zegrean cu patru luni mai puţin decât în sentinţa iniţială – trei ani şi patru luni, iar Angelicăi Busse pedeapsa i-a fost redusă cu un an la patru ani de închisoare. Contrabandistul Dumitru Bratosin, acuzat de contrabandă, dare de mită şi aderare la un grup infracţional organizat condamnat iniţial la cinci ani şi şase luni închisoare cu executare a primit trei ani şi opt luni.

Cu excepţia lui Bratosin, toţi ceilalţi inculpaţi s-au prezentat la sediul Poliţiei Timiş, luni, după ce ÎCCJ a dat sentinţa, fiind deja încarceraţi. Dumitru Bratosin este singurul care nu a fost găsit, fiind dat în urmărire naţională şi cerându-se emiterea unui mandat de arestare european. Dumitru Bratosin a fost audiat ca martor, la sfârşitul lunii septembrie, în dosarul lotul Moraviţa 1, atunci declarând că investigatorul DGA Vodă este duşmanul său personal.

13 COMENTARII

    • ehe, la cumpanasoiu ma gindeam si eu, aia macar pt hartuirea calatorilor de pe aeroportul din tm ar merita sa faca ceva puscarie…

      ps: „evadatul” probabil asteapta sa treaca 25 octombrie, ziua lui de nastere…

  1. singurul ..GRUP ORGANIZAT CU ADEVARAT NOCIV PENTRU ROMANISM si pentru Romania este constituit din…”revolutionari ” si politicienii dar si guvernantii care au facilitat astfel de situatii….mergeti ..”in teren” verificati-le averile si conturile -nu va lasati pacaliti de…povestile lor siropoase cu tot felul de golaneli si explicatii ori afirmatii pe care le au de mult …pregatite ,in caz de..pericol!-si veti constata ca de fapt cei vinovati …”au executat ” de fapt ordinele si ..respetat libertinajul impus in activitatea de zi cu zi …de cei de mai sus…CAND ACESTE STRUCTURI BANDITESTI VOR RASPUNDE PENTRU FAPTELE LOR PENTRU MANIPULAREA ORDINARA pornita sub tot felul de sloganuri-asa zis anti-comuniste- si..”stindarduri ..EURO-ATLANTICE …ABIA ATUNCI VA INCEPE SA SE INSTAUREZE ORDINEA LA FRONTIERA dar si in celelalte structuri de ordine publica si siguranta nationala si MAI ALES IN JUSTITIE….aceasta oarba DISTRIBUITOARE DE …”dreptate si adevar”…NU UITATI CA FARA APROBAREA SI COMPLICITATEA CELOR CARE I-AU ANGAJAT,NUMIT PE POSTURI SI ..PROMOVAT ..NIMIC NU S-AR FI PUTUT PRODUCE…iar cei care i-au angajat si promovat sunt de fapt..CAPII MAFIEI NEVAZUTE sau , in orice caz IMPORTANTE PIESE IN PERICULOSUL JOC ..DE-A SIGURANTA NATIONALA….acest lucru se demontreaza in fiecare zi..nu numai la politia de frontiera..CI PESTE TOT ACOLO UNDE GOLANII cu revolutia lor SAU TICALOSII DIN POLITICA…isi tot dau cu parerea….cei condamnati SUNT DOAR PRODUSUL GOLANELII ..numita „revolutie…”!Acolo trebuiesc cautate greselile acolo si la POLITICIENII SI GUVERNANTII care …NU VOR SA RASPUNDA PENTRU FAPTELE SI ACTIUNILE LOR….asta sa fie justitia unei normalitati?…desigur aceste realitati nu-i dezincrimineaza cu nimic pe cei …condamnati acum,dar in nici un caz ..NU SUNT PRINCIPALII VINOVATI…..CHIAR DE LOC….au avut sefi…IAR SEFII……

  2. Gunoaiele de Matei( fiul tampit al senatorului PSD-ist Matei, care era spagar si cand lucra la Sannicolau la rutiera) si Cumpanasoiu( care a mai fost implicata si la aeroport intr-un dosar de unde a scapat-o iar sotul ei PSD-ist) trebuie sa fie in puscarie!!!

  3. total de acord cu Florin .un comentariu adevarat .sa nu uiatm ca unii ne vand ,,gogosi” de genul ca ,,justitia este independenta”.FALS ! nimic in tara asta nu-i independent de politic ,de la sport ,economie,sistem sanitar,sistem de invatamant ,samd ,pana la sistemul fiscal si justitie .este o dictatura multipla pe de-o parte UE ,FMI si pe de alta parte puterea din tara noastra .este DICTATURA MASCATA PRIN LEGI ABERANTE ,manipularea a atins cote uriase .zi de zi suntem manipulati si prostiti prin toate mijloacele mass media.ne spune Ponta ca prin exploatarea gazelor de sist ,preturile la gaze pentru romani scad !? este o mare minciuna !si asta deoarece in UE fiind trebuie sa ne aliniem la preturile din UE.TOTUL ESTE O MARE MANIPULARE !!!!!!,singurul lucru la care acesti politicieni se pricep.in cazul acestor condamnari ,acesti condamnati de astazi sunt doar efectul coruptiei din Romania ,cauza este alta si nimeni nu o va cauta ,cu atat mai mult nimeni nu o va desconspira.

  4. Au fost arestati papagalii in timp ce tatal spagilor saptebani cristinel este bine mersi sef la jimbolia! Cu toate ca toti cei arestati au declarat ca saptebani cristinel cu nevastasa strangeau banii si apoi mergeau cu diplomatul la bucuresti sau la gheorghe ciobanu…au trecut 2 ani si tot nu am aflat de unde a stiut nevasta lui saptebani de actiunea DGA in vama! Adevaratele jeguri se bucura de functi si libertate iar parlitii fac puscarie! Rusine DGA si JUSTITIE de kkt

    • Nu înțeleg de ce te iei de Șaptebani . El a fost adus special la Moravița în perioada în care au activat cei trei investigatori instigatori pentru a-l compromite . Adevăratul Șpăgar care cerea procente este Turda Vasile doar că acesta din urmă a fost anunțat din timp de către chestorul Buda Ioan despre operațiune și a fugit . Nevasta lui Șaptebani a aflat despre descinderi de la persoane din presa locală care au fost anunțate cu o zi înaintea descinderilor chiar de către Inspectorul Șef al I.J.P.F. Timiș, Iureș Cornel.
      P.S. Nu sunt vreun prieten de-al lui Șaptebani. Îl cunosc din vedere și știu că este un om foarte credincios.

  5. Increzutul de Gheorghe Dorobanţu a fost foarte disciplinat de frica sa nu-i bata politia la usa s-a predat dendata ! gata cu fudulia este incompatibila cu puscaria

  6. Stati ca dupa Albita veti auzi din nou de Moravita! De 6 luni sunt monitorizati. De cand a fost pus Furcea sef de catre Mirescu acolo iar se fura la greu! Cu noul sef de punct, care e un vechi combatant de pe vremea elicopterelor, s-a dat din nou drumul la contrabanda!!!! Va urma…!!!!!

  7. „NERECUNOSCATORII” VOR FI MACELARITI DE OCNA,DACA ASTIA CE SI-AU RECUNOSCUT FAPTA AU INCALTAT-O ASA URAT,MA INTREB CEI CE O TIN LANGA,CAT VOR LUA !? NASOL ! si mai lasati-o in plm cu „dosare fabricate” CA SUNT PROBE CAT CASA POPORULUI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.