La ce riscuri se expun bolnavii de cancer care se tratează cu...

La ce riscuri se expun bolnavii de cancer care se tratează cu medicamente naturiste

8
DISTRIBUIȚI

pastile

Pe Internet sau în ziare apar tot mai multe mărturii ale unor oameni care au învins cancerul în mod miraculos, chiar dacă boala era în stadiu avansat. Totul este doar o minciună, spune Ştefan Curescu, şeful Clinicii de Oncologie din Timişoara, care atrage atenţia asupra faptului că bolnavii care optează disperaţi pentru terapia alternativă se supun unor riscuri mari.


Şi asta pentru că medicamentele naturiste care sunt promovate la televizor nici măcar nu sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, ci doar de Ministerul Agriculturii.

„Este o nebunie ceea ce se întâmplă. Este specific românilor să aleagă astfel de terapii alternative, în ţara noastră se cheltuiesc cei mai mulţi bani pe medicamente naturiste. Sunt toxice, niciun studiu nu a demonstrat că aceste terapii sunt eficiente. Ne confruntăm cu astfel de cazuri din ce în ce mai mult”, explică Ştefan Curescu. Medicul oncolog spune că românii nu ar trebui să opteze pentru diferite terapii alternative, mai ales că trei sferturi din medicamentele utilizate în oncologie, care se găsesc în farmacii, sunt extrase din plante. „Sunt câteva cazuri de vindecări miraculoase şi la noi în judeţul Timiş, dar nu au cum să fie reale, ci cred că medicul care i-a consultat pe acei pacienţi a pus un diagnostic greşit. Tocmai de aceea, în acest moment nu poţi să spui că cineva are cancer dacă nu ai şi o probă microscopică”, a mai precizat şeful Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Municipal din Timişoara.

8 COMENTARII

  1. Incep doctorii a se teme. Semne bune, insemna ca medicina naturista, alternativa da roade si va spun de ce zic acest lucru
    Trec printr-o perioada nasoala. Mama mea a fost la un consult si diagnosticul nu a fost unul prea placut. Metastaza hepatica cu punct de plecare necunoscut. Am fost la doi doctori care ne-au dat minim 6 luni. Tratament dureros cu chimioterapie si ” sa ne bucuram de ea daca o mai avem 6 luni langa noi, minim”. Dur!

    Am zis daca tot nu ni se da nicio sansa, sa incercam si metoda alternativa. Doamna la care am fost la consult ne-a explicat partea logica a problemelor, ne-a pus atatea intrebari pana cand am gasit cauza si s-ar putea sa fie o parazitoza. Astea din cauza alimentatiei precare pe care singura si-a administrat-o mama mea. Medicii nu au facut asta. Drumul era f clar poentru ei. Biopsie -> Chimioterapire -> … si cat o mai tine metabolismul… SPerantele sunt mici, dar am preferat, noi familia, ca daca tot mai e asa putin de trait sa nu o chinuim pe mama mea acu final.

    Am convingerea ca noi suntem cei mai buni doctori ai nostri si daca noi nu avem grija de noi, medicii ne „rezolva”.

  2. nu sunt avizate de Ministerul Sanatatii pentru ca nu vor sa le avizeze,altfel ar avea de pierdut SISTEMUL ! enorma afacerea cu medicamente alopate,medicii nu sunt de incredere,sunt niste profitori smecheri care ne scriu la greu medicamente scumpe ,contra procente…fetita mea a avut E-coli si a fost indopata cu antibiotice pana cand risca sa-i atace si rinichiul- boala s-a agravat,dar tipul insista ca nu-i asa,doar cu ele trece,din disperare cautand pe net am gasit un produs naturist , excelent care a vindecat-o dupa tratamentul de o luna..asa ca,aveti grija de voi…mai bine sa prevenim decat sa ajungem pe mana lor ! (y)

  3. Ok, nu va contrazic, in niciun caz, d-le Stefan Curescu, dar vreau sa va spun decat ca eu mi-am tratat pareza spastica stanga prin combinarea tratamentului medicamentos cu cel alopat de la Masloc, terminand cu cel medicamentos, in sensul ca……… in momentul cand unul nu-si mai facea efectul, venea in completarea lui celalat! Desigur ca cel alopat dureaza ani de zile, dar are efect …… in anumite cazuri destul de grave! Nu includ aici si cancerul!

  4. …nu-mi vine sa cred ce spune acest ,,doctor,, inuman CURESCU, ai este teama sa nu mai ajunga saraci bolnavi pe mana lui, sa nu mai primeasca SPAGA care credeti-ma din inima va spun nu este mica deloc ….am avut pe mama bolnava de cancer si comportamentul acestui,,macelar,, a fost trist si NESIMTIT dar ,,cadoul,, a fost bineeeee primit

    • toti medicii din Timisoara iau spaga, domnule Curescu, inclusiv tovarasul Ionac, de la spitalul Judetean Timisoara…………… aceste ia 2 000 lei pentru o interventie chirurgicala, plus ca-ti mai cere 500 pentru anestezist! Asta era acum 3-4 ani!Toata lumea din Timisoara, care are nevoie de o interventie chirurgicala, stie asta! Ma intreb, Parchetul Timisoara de ce nu se autosesizeaza? Colegiul medicilor? Cer Parchetului Timisoara sa se autosesizeze, caci i-am dat o informatie clara!

    • Ok, haideti sa clarificam o chestiune, pe langa ce spune domnul Curescu, din Timisoara…. nu stiu prea bine, n-am citit tot…….. postarile de pe internet, nu sunt probe in instanta! Nu sunt, punct! Nu mai zic de ce! Deci acei mincinosi care posteaza fel de fel de medicamente miraculoase pe net, sunt niste ipocriti, care daca ar putea fi trasi la raspundere de catre Parchet, ar fi acuzati de inselaciune( pedeapsa cuprinsa intre 5-20 de ani)! Deci, nu exista raspundere penala a postarilor de pe net, deci………. sunt unele mincinoase, clar! Orice tratament trebuie stabilit de mediciul specialist in domeniu……… inclusiv medicii din domeniul terapiei alopate (naturiste) fac asa ceva! Deci, consultati medicul personal, inaintea luarii dupa ureche, din ce-ati auzit…………. va retept: sunt multi escroci pe net, iar fara un consult de specialitate va riscati banii, viatza, sanatatatea dv! Nu cumparati nimic de pe internet fara sa aveti o prescriptie medicala clara, o reteta, a unui medic de specialitate! Nu fiti naivi, pentru ca sunt multi escroci pe internet, care va zic ca fara medicamentele lor nu veti mai trai decat 3 luni! Fals, ei doar vor sa-si vanda iluziz ca va veti face bine cu licoarea lor! FAAAAALS! Repet: consultati medicul dv.!

  5. În luna septembrie a apărut cartea ”Mama e iubire, de ce-mi vorbiți de cancer?” bazată pe experiența luptei cu cancerul în România și dedicată tuturor celor ce caută vindecarea pentru ei sau cei dragi lor. Este o carte optimistă, dar care vorbește cu sinceritate atât despre efectele chimioterapiei, cât și despre mirajul vindecărilor ”miraculoase”. Mai multe detalii pe iubirenucancer.ro.
    Să aveți parte de vindecare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.