La plimbare cu autobuzul electric: cum a făcut Robu glume pe seama...

La plimbare cu autobuzul electric: cum a făcut Robu glume pe seama „stației” de la sediul PDL

0
DISTRIBUIȚI

IMG_9831

Lux pe şoselele Timişoarei. Cele două autobuze electrice puse la dispoziţie de compania Cefin Regiei Autonome de Transport Timișoara, unul pentru 30 de zile şi altul pentru zece zile, au sosit în urbea de pe Bega. La ceremonia ţinută în sala de consiliu a primăriei, edilul şef Nicolae Robu a menţionat că „în Timişoara acordăm mare atenţie transportului în comun aşa cum am făcut cunoscut asta în mai multe rânduri avem un parc de troleibuze în bună stare achiziţionate cu câţiva ani în urmă şi ne vom strădui să dezvoltăm acest parc şi, de asemenea, ne vom strădui să reabilităm o parte din tramvaiele pe care le avem.


Achiziţia de noi tramvaie va putea fi făcută din 2015. Reiterez hotărârea noastră de a nu mai achiziţiona în Timişoara autobuze cu motor termic, ci numai autobuze cu motor electric. Credem că ne mişcăm pe coordonatele care au fost trasate de înaintaşii noştri care au fost preocupaţi ca în Timişoara să se întâmple lucruri în premieră privind transportul în comun”.

Directorul RATT, Ioan Goia, a explicat că astfel de autobuze sunt utile pentru rentabilizarea transportului în comun şi că speră ca muncipalitatea să poată face o astfel de investiţie în astfel de vechicule. Şi, totuşi, momentan, municipalitatea mai are de plătit rate pentru autobuzele achiziţionate în anul 2010. Nu numai asta, dar de anul viitor aproape 40 de autobuze vor avea nevoie de motoare schimbate, investiţie care se ridică la cel puţin 40.000 euro per vechicul. Din lista de detalii tehnice oferite de reprezentanţii companiei s-a remarcat un aspect: faptul că un autobuz obişnuit poluează cât 30 de maşini şi că, prin punerea în cicrulaţie a unui autobuz electric, s-ar face o economie de 35.000 de euro pe an cu combustibilii. Preţul unui autobuz electric este ţinut la secret, asta pentru că la nivel mondial sunt puţin producători şi sumele de achiziţie sunt stabilite la licitaţii, spun reprezentanții Cefin. Vă reamintim că testarea unor autobuze electrice ca vehicul pentru transportul în comun este o premieră pe ţară. Tot o premieră a fost şi faptul că edilul şef Nicolae Robu s-a jucat de-a poliţistul rutier la plimbarea cu autobuzul, unde ajuns în faţa sediului PDL, l-a atenţionat pe şofer să avenseze că staţia nu este bună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.