Liceul de Arte, în situaţie critică: elevii au stat în clasă cu...

Liceul de Arte, în situaţie critică: elevii au stat în clasă cu gecile pe ei, după ce Colterm a tăiat căldura

1
DISTRIBUIȚI

arte plastice

Sutele de elevi care învaţă la Liceul de Arte Plastice au stat, săptămâna trecută, în sălile de clasă cu gecile pe ei. O parte din copii a răcit şi părinţii nu i-au mai trimis la şcoală. De vină este Colterm, care a tăiat căldura din cauza datoriilor foarte mari pe care conducerea Liceului de Arte Plastice nu le-a achitat pentru clădirea din centrul Timişoarei în care funcţionează. Vă reamintim că fostul primar Gheorghe Ciuhandu a decis în anul 2011 să nu mai achite utilităţile Liceului de Arte Plastice ca pedeapsă pentru că profesorii şi părinţii nu au fost de acord să se mute din clădirea închiriată în altă locaţie de pe B-dul Liviu Rebreanu.

“Noroc că s-a încălzit vremea în această săptămână, că altfel nu ştiu cum ne-am fi descurcat”, se plânge Veronica Adorian, directorul Liceului de Arte Plastice.


Există şanse mari ca elevii să mai înveţe câteva săptămâni în sălile neîncălzite pentru că lucrările de amenajare a spaţiilor din clădirea în care se află Colegiul Tehnic de Vest nu s-au finalizat. În acele spaţii, reprezentanţii Primăriei Timişoara au decis să mute Liceul de Arte Plastice. “Suntem în curs de plecare, dar nu putem să ne mutăm până când nu vor fi eliberate spaţiile în care ne vom desfăşura activitatea”, mai spune Veronica Adorian.

Mihai Costa, şeful Direcţiei Instituţii Şcolare, Medicale, Sportive şi Culturale din cadrul Primăriei Timişoara, nu a putut să ne precizeze când vor fi finalizate lucrările la Colegiul Tehnic de Vest pentru că “la demisol, care a fost nefuncţional, sunt multe lucrări de făcut pentru ca elevii să înveţe în condiţii bune”. De asemenea, Mihai Costa a afirmat că Primăria Timişoara nu este vinovată că s-a ajuns ca elevii de la Liceul de Arte Plastice să înveţe în frig, mai ales că reprezentanţii municipalităţii au reacţionat foarte repede şi au iniţiat lucrările la Colegiul Tehnic de Vest. “Doar de conducerea celor două licee depinde cât de repede se vor muta şi cum îşi vor organiza sălile de clasă. În momentul în care noi finalizăm lucrările, ei trebuie să aibă o strategie şi să se mişte repede, ca să nu-i prindă iarna tot în sălile neîncălzite”, a adăugat reprezentantul Primăriei Timişoara.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.