Locuințele care au scăpat de „colții” crizei imobiliare: ce apartamente din Timișoara...

Locuințele care au scăpat de „colții” crizei imobiliare: ce apartamente din Timișoara au scăpat da marea ieftinire

1
DISTRIBUIȚI

blocuri

Sunt șase ani de la declanșarea crizei, iar în mediul imobiliar acest lucru se vede în prețurile care, în fiecare an au ”intrat la apă”. Comparativ cu perioada boom-ului imobiliar, când la Timișoara se tranzacționaiu locuințe cu sute de mii de euro, prețurile aproape s-au redus cu jumătate. De la valori de peste 1.200 de euro per metru pătrat, ceruți la vânzare, acum nicio locuință nu ajunge, ca valoare pe metru pătrat, nici măcar la 900 de euro.


Mai exact, conform calculelor analiștilor imobiliari, apartamentele s-au ieftinit cu valori între 37 și 43%, se arată în cea mai recentă cercetare a timișorenilor de la Imobiliare.ro.

”Deși după aproape șase ani de recesiune, toate proprietățile rezidențiale au fost afectate de valuri succesive de ieftiniri, nu toate s-au depreciat însă în aceeași măsură: unele unități locative au făcut față mai bine crizei, în vreme ce altele au cunoscut un declin mai puternic. Analiza noastră ia în calcul variația prețului minim solicitat pe categorii de apartamente (cu una, două și trei camere), vechi și noi, în perioada martie 2008-septembrie 2013”, spune specialistul imobiliar Daniel Crainic.

În orașul de pe Bega, cele mai mici ieftiniri au avut loc pe segmentul apartamentelor cu trei camere. Prețurile acestora au scăzut cu aproximativ 37%, mai exact, de la 1.220 la 771 de euro pe metru pătrat. Acestea sunt urmate de locuințele cu două camere, cu un declin de 40%, de la 1.344 la 805 euro pe metru pătrat. Nu în ultimul rând, garsonierele au consemnat o scădere de preț maximală – de aproape 43%, de la 1.497 la 859 de euro pe metru pătrat util.

 

1 COMENTARIU

  1. chestia asta matematica , numita statistica , nu e neaparat conform cu realitatea . in totalul vanzarilor , pretul pe metru patrat este scazut datorita vanzarilor prin executare silita ( si/sau prin licitatii „aranjate” ). in mod real , aproape nici un vanzator nu accepta un pret sub 1000 euro/mp. chiar cu riscul de a nu vinde ( a se vedea de exemplu dezvoltatorii imobiliari , unde chiar daca pornirea este sub 900 euro/mp , finalul este cu mult peste , adaugandu-se diverse sume pentru spatiul comun , parcare , un mic tva etc. ) . nu e necesar sa fi specialist imobiliar sa intelegi ca o garsoniera la „fabrica de zahar” nu poate avea pretul uneia din „complex” , asa ca in vanzari , mediile astea statistice sunt bune de … facut o stire , eventual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.