Mihnea Blidariu de la Luna Amară: „Mulţi muzicieni nu au conştiinţă civică“

Mihnea Blidariu de la Luna Amară: „Mulţi muzicieni nu au conştiinţă civică“

5
DISTRIBUIȚI

rsz_lunaamara_16

Concertul susţinut de clujenii de la Luna Amară aseară în clubul Daos, a avut parte  de un public numeros, care a savurat pe îndelete melodiile muzicienilor care activează din primăvara anului 2000.

Evenimentul a debutat cu recitalul trupei timişorene Grave For Sale, care a reuşit să fie la-nălţime cu surf – rock – ul care a generat aplauze sincere din partea celor prezenţi. Fanii trupei Luna Amară au avut parte de un concert deosebit, din care nu au lipsit piese extrase din materialele discografice ale trupei, care au fost fredonate de cei prezenţi la unison. N-a lipsit nici „mosh“-ul din faţa scenei şi în ciuda „saunei“ create la faţa locului, lumea a avut parte de un eveniment cu adevărat remarcabil, alături de membrii trupei, formate din Mihnea Blidariu, Nick Făgădar, Răzvan Riste, Sorin Moraru şi Şerban Onţanu-Crăciun. Fiindcă multă lume aşteaptă deja cu sufletul la gură un nou material discografic al celor de la Luna Amară, am fost curioşi să aflăm părerea lui Mihnea Blidariu despre acest subiect: „Pe 22 noiembrie vom înregistra un DVD în fostul hotel Continental din Cluj, cel care care a ajuns celebru acum doi ani când am ocupat simbolic clădirea.


Va fi un DVD cu istoria formaţiei, vom lansa şi un album audio, va fi un best of cu piese extrase din albume, în special cu accent pe primele două albume ale noastre, live.  Pentru anul 2015 programăm un nou material discografic“, ne-a declarat el.

Având în vedere faptul că Mihnea este unul din oamenii implicaţi trup şi suflet în campania Salvaţi Roşia Montană, muzicianul crede că artiştii autohtoni nu se implică în cauze sociale din mai multe motive. „Multora nu le pasă. Sunt mulţi muzicieni care nu au conştiinţă civică sau nu cred în puterea lor de a schimba mentalităţi. Ăştia suntem noi, cu asta defilăm. La muzica hip hop se mişcă lucrurile mai bine în direcţia asta, dar la rock e mai greu. Am mai rămas pe baricade noi, Altar şi Implant pentru Refuz“, spune el.

În ceea ce priveşte protestele care au loc în întreaga ţară, muzicianul crede că acestea au darul de a atrage atenţia asupra mai multor probleme sensibile ale societăţii noastre. „Sincer nu ne aşteptam să iasă atâta lume pe străzi pentru Roşia Montană. E trist că nu există un răspuns coerent şi de bun simţ din partea decidenţilor politici. Devine clar că Rosţia Montană este doar o problemă dintr-un lung şir de probleme pe care le avem de 24 de ani. A început să se vorbească despre gazele de şist, de defişări, de corupţia din politică. Sunt atât de încărcat de energie şi protest, încât nu am avut timp să mă gândesc să compun un imn de protest, pentru salvarea Roşiei Montane. Poate o să se întâmple în viitor“, a mai adăugat el.

5 COMENTARII

  1. Mihu, pe fază și cu implicare totală în ceea ce doare si contează pentru mulți dintre cei cu simțul civic din…țara asta a noastră. Tot respectul, Mihnea 😉

  2. Numai unii muzicieni sunt lipsiți de simț civic? Bolovanii bipezi sunt mult prea mulți. La marșurile pentru salvarea patrimoniului natural, a rezervelor naturale date de Dumnezeu patriei noastre vin câteva sute de oameni din cei peste 300.000 de timișoreni, ca să nu mai zic despre cei peste 50.000 de studenți. Bastardizare? Imbecilizare? Ca timișoreancă de baștină, mă doare sufletul să caut un răspuns.

  3. Protestele nu mai rezolva nimic. Ar fi nevoie de o revolutie sau o lovitura de stat. Si nici asa nu cred ca se rezolva mare lucru. Protestele functioneaza ca unse in paralel cu planurile si interesele politicienilor. Sunt ignorate dar lasate sa se desfasoare ca nu cumva oamenii sa aiba impresia ca nu sunt luati in seama. Azi se iese la protest in spirit de socializare. Despre ce vorbim?! Ce protest si ce constiinta civica? A cui si in ce sens?!

  4. Doar cu lupte de gherilă si cocktail-uri Molotov, cu parlamentari rastigniti si facuti bucatele de mase, cu razboi civil si baie de sange se mai schimba tara asta. Cand se vor intampla astea, o sa ies si eu in strada, ca am pentru ce. Proteste cu Rosia Montana? Iesim si vanturam 2 pancarte? Ii doare in fix in pula pe aia de sus de asta. Trebuie sa le fie frica. Si noi suntem prea fraieri sa-i facem sa le fie frica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.