Mircea Baniciu revine „acasă“ pentru un concert extraordinar

Mircea Baniciu revine „acasă“ pentru un concert extraordinar

0
DISTRIBUIȚI

baniciu (10)

Mircea Baniciu îşi va întâlni publicul, admiratorii şi prietenii timişoreni în Porto Arte, în data de 19 octombrie, unde muzicianul care ne-a încântat urechile cu o sumedenie de hituri promite un spectacol de excepţie.

Născut la Timişoara, în ale cărui cluburi cânta ca folkist la începutul anilor ’70, Baniciu devine vocea trupei Phoenix în 1971, pentru piese care au făcut istorie, precum Nunta, Negru Vodă, Iarna, înregistrate pe albumul Cei ce ne-au dat nume, apărut în 1972.


Au urmat EP-ul Meşterul Manole (1973), Mugur de fluier (1974) cu fabuloasele sale hit-uri Andrii Popa, Mica ţiganiadă şi Mugur de fluier, apoi Cantafabulele (1975 ) compuse prin Munţii Semenic. Chiar după ce colegii săi de trupă fug peste graniţă, în 1977, Mircea Baniciu continuă să cânte piesele Phoenix, deşi a fost, de nenumărate ori, anchetat de Securitate. Printre marile lui succese se numără “Eşarfă în dar”, „Vara la ţară”, „Frunza”, „La-nceput de drum”, „Dacă ai ghici”, „Scrisoare de bun rămas”, „Himeră” sau „Amintire”. Recent, Mircea Baniciu a înregistrat alături de cei de la Abra un material discografic care poartă numele de „Data când totul e gata“.  Alături de Mircea Baniciu vor mai fi prezenţi Vladi Cnejevici (claviaturi) şi Teo Boar (chitară), iar biletele pentru acest regal sonor costă 30 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.