Motivul incredibil pentru care centura Caransebeșului nu se va redeschide circulației prea...

Motivul incredibil pentru care centura Caransebeșului nu se va redeschide circulației prea curând

2
DISTRIBUIȚI

Centura-Caransebes_1

Centura Caransebeșului este închisă de cinci luni și rămâne așa. Drumul care a costat 2,5 milioane de euro per kilometru a stat deja închis un an din cei aproape trei de când a fost dat în folosință. Cum traficul greu a rămas să treacă prin centrul istoric al Caransebeșului, magistrații care funcționau în prima clădire cu etaj din oraș ( veche de sute de ani) au fost mutați de teamă ca imobilul să nu se surpe peste ei.

Reprezentanții CNADNR se încăpățânează să nu ofere explicații coerente cu privire la necesitatea închiderii drumului. Reamintim că centura Caransebeșului a fost dată în folosință în decembrie 2011 și de atunci un an a stat închisă pentru reparații. Primele au avut loc în mai 2012, au urmat altele în toamna aceluiași an, apoi în mai anul acesta șoseaua a fost din nou închisă și așa este și în momentul de față. ”Din cauza degradărilor apărute în lunile martie – aprilie 2013 la viaductul Valea Mică de la km 7+375, pe Varianta de Ocolire Caransebeş, CNADNR Bucureşti şi IGP – Direcţia Rutieră au aprobat închiderea circulaţiei pe Varianta de Ocolire a Municipiului Caransebeş, conform solicitării Antreprenorului, pentru execuţia lucrărilor de remediere a viaductului menţionat.


Deoarece în lunile iunie – iulie 2013, după desfacerea unei părţi din structura viaductului, s-a constatat existenţa altor degradări care nu au putut fi observate iniţial, precum şi avansarea degradărilor anterioare, pentru revizuirea soluţiei de remediere şi execuţia lucrărilor. Antreprenorul a solicitat un nou termen de finalizare (30 septembrie 2013) a lucrărilor la viaductul Valea Mică, km 7+375”, se arată în răspunsul furnizat de CNADNR, pe 7 august.

A fost nevoie să mai tracă fix o lună pentru ca specialiștii în PR de la Direcția Regională de Drumuri Timișoara, împreună cu cei ai CNADNR, să poată formula un răspuns mai concret privind lucrările ce se impun la centura Caransebeșului. ”În toamna anului 2012, s-a observat apariţia unor tasări uniforme a părţii carosabile la viaductul Valea Mică, km 7+375. A fost instalat un sistem de monitorizare tridimensională, pentru a se putea analiza sub ce formă şi dacă aceste tasări avansează. După efectuarea unor sondaje de suprafaţă, s-a luat hotărârea de închidere a traficului şi demolarea părţii superioare a structurii în vederea refacerii. Astfel, pe măsură ce se avansa cu îndepărtarea materialului, s-a constatat că acele tasări erau de adâncime, transmiţându-se până la partea inferioară a construcţiei şi, astfel, s-a luat hotărârea de a fi refăcută în totalitate. Din această cauză, termenul estimat iniţial nu a putut fi respectat, fiind necesar a fi prelungit”, se arată în informarea asumată de directorul regional Ioan Ambruș.  Zilele acestea, oficialii de la Drumuri au anunțat că centura Caransebeșului rămâne închisă până pe 15 decembrie ”în vederea executării lucrărilor de reparaţii la pod de la km 7+375”. Șoferilor nu li se explică adevăratul motiv nici acum.

Între timp autoritățile din Caransebeș le recomandă concetățenilor lor să circule cu grijă prin centrul orașului, mai ales în preajma clădirilor istorice intens scuturate de traficul greu direcționat prin urbe în lipsă de alt traseu. ”Suportăm din greu traseul mașinilor de mare tonaj prin centrul orașului nostru, într-o zonă care e protejată prin planul urbanistic, fiind vorba de clădiri –monument, istorice. Palatul Comunității de Avere, Garnizoana din timpul Împărătesei Maria Tereza, fostul sediu al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș sunt doar trei exemple. Din ultimul imobil procurorii au fost evacuați”, a declarant primarul Marcel Vela.

2 COMENTARII

  1. Daca nu era constrita centura, ce se intampla cu aceste cladiri istorice?

    Si biblioteca face parte din categoria”claadiri istorice” dar nu poatre fi cumparata sau donata de episcopie cetatenilor orasului, cetateni care au contribuit cu sume mari in conturile Episcopiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.