Noul Cod Rutier naște idei trăsnite: ce propunere SF are Horia Cristian...

Noul Cod Rutier naște idei trăsnite: ce propunere SF are Horia Cristian pentru a colecta mai ușor amenzi

9
DISTRIBUIȚI

horia cristian pnl

Noul Cod Rutier este cu siguranță unul dintre cele mai fierbinți subiecte din ultimele zile, iar politicienii locali s-au întrecut în idei, dacă nu utile, măcar amuzante pentru a face traficul mai bun. După ce ieri deputatul PDL Alin Popoviciu spunea că ar fi bine ca filmările cetățenești din trafic să fie admise de polițilti, astăzi a venit rândul liberalului Horia Cristian să-și dea cu inițiativa. Poliţişti dotaţi cu POS-uri mobile şi instituirea închisorii contravenţionale pentru încălcări grave ale Codului Rutier – acestea sunt soluţiile deputatului Cristian pentru ca ordinea să fie reinstituită pe şosele din România fără ca noul Cod Rutier să fie adoptat cu toate prevederile actuale.


Alesul liberal susţine că ar fi necesară confiscarea autovehiculului în cazuri precum conducerea sub influenţa alcoolului, a substanţelor stupefiante sau a vitezei excesive. Cristian spune că şi în cazul amenzilor acordate pentru trecerea pe semafor roşu sau a depăşirilor pe linie continuă există discuţii asta pentru că adevărul nu poate fi stabilit fiind vorba de cuvântul agentului constatator împotriva cuvântului învinuitului. Totodată , deputatul spune că este necesar ca din banii încasaţi din amenzi să se ia măsuri pentru reducerea numărului de accidente. Soluţiile propuse de el ar fi achiziţionarea de camere de luat vederi, camere de luat vederi cu radare şi amenajarea corespunzătoare a drumurilor. Edilul-şef Nicolae Robu a lansat bomba şi a comentat că în cazul în care un om este prins la volan cu alcoolemie mare ar fi bine să i se ridice pe viaţă dreptul de a conduce.

9 COMENTARII

  1. confisti autoturismul ? si daca-i un autoturism al unei societati comerciale sau daca este cumparata in leasing sau in rate? ,cazuri in care autoturismul nu apartine faptuitorului .

  2. Amenda pentru o pretinsa patrundere pe rosu in intersectie este imensa si nu obliga politistul sa o constate cu mijloace video, lucru ce inevitabil duce la multe abuzuri. Apoi contravenientul face degeaba constestatie impotriva amenzii pentru ca nu se suspenda plata amenzii (noutate) decat ulterior odata cu primul termen de judecata (cel putin 6 luni). Amenda neachitata in 30 de zile duce insa la suspendarea dreptului de a conduce (noutate) si inceperea procedurii de executare silita. Daca platesti si ulterior castigi procesul mai trebuie sa platesti cu cateva mii de lei si un executor judecatoresc care sa-ti recupereze banii de la stat, platiti in avans ca sa poti sa circuli si sa nu-ti scoata apartamentul la vanzare.

    Daca nu ai bani ca sa platesti amenda astepti primul termen, timp in care nu poti conduce si soliciti instantei suspendarea pe perioada procesului a platii amenzii, insa acest lucru se poate face doar daca platesti o cautiune de 20% din valoarea amenzii.

  3. Si pana la urma unde este SF-ul? Autoturismele se confisca si in alte tari (vezi Elvetia) sau se pune gaj pe ele pana la plata amenzii. Asta ca sa nu mai vorbesc de POS-uri mobile la politisti, cred ca suntem printre ultimele tari din EU care nu are politia dotata cu asa ceva.

  4. ROMANIA se afla intr-o harababura a legilor ,asta-i dictatura mascata in tot felul de legi aberante .nu in comunism a fost dictatura ci acuma .se calca desteptii astia in picioare pentru a creea tot felul de porcarii .cetateanul este tot timpul responsabilizat ,pe cand statul poate face oricate abuzuri .la instante nu vei castiga niciodata nimic. JUSTITIA este SUBORDONATA POLITIC si asta nu de acuma ci de 24 de ani. bugetul statului fiind tot timpul flamand ,instantele au rolul de a respinge orice contestatie impotriva vreunei amenzi de orice fel ,in orice caz,chiar daca ai dreptate .

  5. Toti comenteaza de noua lege? Dar oare in ungaria de ce respecta romanul legea? Fiindca stie ca ungurii au amenzi usturatoare! Eu as introduce puscaria pe loc , celor care conduc bauti sau fara permis de conducere! P0S e un lucru bun , pot achita pe loc, eu nu umblu cu lei dupa mine! Totodata i-as anula permisul celui care nu opreste la semnalul de oprire al politiei si fuge de aceastia….deci in cazul in care politia e nevoita sa urmareasca o masina care refuza sa opreasca la semnalul de oprire al politie i-as anula permisul sau l-as baga in puscarie….vizualizati pe youtuber cazuri de urmariri sa vedeti in ce pericol se afla restul soferilor …sau sa ne aducem aminte de cazul de la arad cand un contrabandist de tigari a plecat cu politistul pe capota masinii

  6. Un individ care refuza sa opreasca la semnalul de oprire al politiei credeti ca reapecta in trafic pe ceilalti participanti? Credeti ca opreste la calea ferata? Credeti ca acorda prioritate? Credeti ca nu circula beat? Sau circula fara permis de conducere ori cu numere false?

  7. Sunt tari incare infractiunile grave se pedepsesc cu moartea si tot se comit ! Asa si cu aceasta OG ! Pot fi sanctiunile fantastice ca tot se vor gasi indivizi care sa se riste ! Dupa ce a prudus un accident grav , o sicana in trafic , o depasire pe linia continua etc. victimele merg la spital , ori in mormant ,iar autorului poti sa-i dai N sanctiuni ! Problema e de constiinta si educatie ! Problema e de modul in care e instruit cind face scoala de soferi si de modul in care obtine dreptul de a conduce pe drumurile publice !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.