O nouă idee legată de trafic: fără tramvai pe lângă Catedrală. De...

O nouă idee legată de trafic: fără tramvai pe lângă Catedrală. De ce s-a enervat Robu pe tema liniilor noi și vechi

7
DISTRIBUIȚI

tramvai

Centrul Timişoarei fără linii de tramvai – aceasta este noua idee legată de transportul în comun pe care edilul şef Nicolae Robu a făcut-o publică astăzi.


Reluând subiectul liniei de tramvai pe care vrea să o amenajeze pe Bulevardul Republicii, Robu a comentat că inițiativa are două mari scopuri: scurtarea traseului liniei 1 şi crearea oprtunităţii de achiziţie de noi tramvaie cu fonduri europene. Fiindcă a fost întrebat de ce vrea să facă o altă linie când deja există liniile 8 şi 1 care duc înspre Gara de Nord, Robu sa devenit iritat şi a explicat că „legat de ceea ce am anunţat ieri, realizarea acelei noi linii de tramvai între Gara de Nord şi spitalul de copii pe bulevardul Republicii. O asemenea lucrare ar avea marele avantaj că ar asigura o scurtare considerabilă în spaţiu, dar şi în timp al legăturii între cele două puncte şi ar conduce la un consum de energie electrică sensibil mai mic pe traseul respectiv față de situaţia actuală. Nu este o linie care să lege în sine Gara de nord cu Spitalul de copii. Nu pentru asta se face pe linia tramvaiului1, se asigură un trasel mult mai scurt pe o porţiune a sa. Dacă pentru asta stăm la discuţii…”. Lucrarea se va face din fonduri europene şi va fi gata cel târziu în 2016 – 2017, a dat asigurări primarul. Totodată, Robu a comentat şi că de atunci nu va mai fi necesar ca tramvaiele să treacă pe lângă Catedrală fiind posibil ca acestea să meargă pe noua rută de pe Republicii.

7 COMENTARII

  1. Atunci sa se interzica si circulatia masinilor pe aceeasi ruta pe care nu vor mai circula tramvaie. Cine sunt „sfatuitorii primarului”?

  2. Intre spitalul de copii si gara circula mai multe troleibuze. Si celelalte tramvaie care trec pe langa Catedrala? Vor ocoli pe la spitalul de copii si gara?

  3. Chiar nu este in stare nimeni din Primărie sa ne spună care sunt cele 5 mari direcții strategice pe care trebuie sa le acopere transportul in comun din Timisoara? In rest, soluții specifice, pot fi găsite de compartimentele de specialitate. Daca adun toate informațiile pe acest domeniu date la cel mai înalt nivel din primărie, de primar, vad ca sunt așa de multe si de mărunte, încât nu ma ajuta sa-mi fac o imagine de ansamblu cu ce vrea municipalitatea sa facă. Si daca cu înțeleg, nu e vina mea, e vina lor ca nu știu sa comunice!

  4. Cat haos in gandire si strategie in transport ioc,oricum in ritmul actual orasul se va supraaglomera.Se vrea troleu la dumbravita pe linia lu 14,pai daca nu scurtezi traseul o-sa astepti 1 ora in statie.
    KALKUTTA KALKUTTA

  5. Strategie ar fi scoaterea caii ferate din oras de la pasajul Jiul pana la Remetea ,mutarea ei prin nordul orasului cu intrare dinspre Arad iar pe locul ei construita o sosea rapida cu patru benzi, rezultatul ar fi disparitia celo 8 treceri la nivel pe unde suntem nevoiti sa ne inghesuim zilnic din cauza ca CF taie orasul in doua…!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.