Patru cetăţeni israelieni şi trei români, printre care şi Mihai Mila, reţinuţi...

Patru cetăţeni israelieni şi trei români, printre care şi Mihai Mila, reţinuţi în dosarul de recuperări de bani cu violenţe

0
DISTRIBUIȚI

catuse

Patru cetăţeni israelieni şi trei români, printre care şi Mihai Mila, au fost reţinuţi, noaptea trecută, de procurorii DIICOT, în dosarul în care sunt suspectaţi de recuperări de bani cu violenţă, lipsire de libertate, tâlhărie şi şantaj, una dintre victime fiind medic estetician, scrie Mediafax. Procurorii DIICOT au audiat în acest caz 15 persoane, cetăţeni israelieni şi români, pe care le-au ridicat în urma unor percheziţii la locuinţele acestora din Bucureşti şi din localităţile Pantelimon, Voluntari, Măgurele şi Roşu din judeţul Ilfov, precum şi la sediul unui cabinet de avocatură. La finalul audierilor au fost reţinuţi şapte dintre aceştia, procurorii urmând să ceară Curţii de Apel Bucureşti arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii DIICOT au emis ordonanţe de reţinere pentru Shimon Efraim, Kastro Charli, Erlith Nehemia, Malka Zosef, Mihai Mila, Angela Olteanu şi Florin Păun, potrivit unor surse judiciare. În anchetă este vizat şi Tolea Ciumac, însă acesta nu a fost găsit de procurori, au precizat sursele citate. Printre cei care au fost audiaţi de procurori sunt şi doi medici esteticieni originari din Israel, unul fiind victimă, iar celălalt instigator la fapte cu violenţă. Unul dintre cei doi medici ar fi apelat la membrii grupării pentru a recupera o sumă de bani de la colegul său, context în care acesta a fost victima unor violenţe, fiind ameninţat în 5 august, potrivit surselor citate.

De asemenea, în luna august, o altă persoană a depus plângere în care a arătat că, după o neînţelegere cu fostul partener de afaceri, a fost contactat de membrii grupării, pe care îi cunoştea şi de care îi era frică.


Acesta le-a spus anchetatorilor că le-a dat membrilor grupării o maşină, un ceas din aur şi bani, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 100.000 de euro, au precizat sursele citate.

Tot în luna august, un bărbat a reclamat că, în martie, după ce a fost ademenit în locuinţa unuia dintre membrii grupării sub pretextul reparării unui sistem de supraveghere, a fost bătut şi obligat să dea 40.000 de euro, au mai arătat sursele judiciare. Ancheta procurorilor DIICOT vizează un grup infracţional organizat, constituit din 11 persoane, cetăţeni israelieni si români, suspectate de infracţiuni de violenţă, respectiv lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie şi şantaj.

Membrii grupării ar fi sechestrat mai multe persoane şi, prin violenţă, ameninţare şi folosirea armelor de foc, au luat de la acestea bunuri de valoare sau le-au obligat să plătească sume importante în lei sau valută, susţin procurorii DIICOT. În 4 iunie, una dintre victime a fost obligată să meargă împreună cu membrii grupării la sediul unui cabinet de avocatură şi să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro, în baza căruia l-au pus apoi să le vireze 93.000 de euro, potrivit procurorilor. Surse judiciare au precizat că patru israelieni au organizat gruparea infracţională care urmărea recuperarea de sume de bani prin fapte cu violenţă. În unele cazuri, israelienii cooptau, pentru recuperări de bani, şi români.

Mihai Mila a primit, în februarie, o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul sechestrării de persoane al lui Gigi Becali. Tolea Ciumac, fost rugbist, de origine moldoveană, a fost condamnat definitiv, în martie 2009, la patru ani de închisoare cu executare, de magistraţii instanţei supreme, în dosarul în care a fost acuzat de tentativă de omor în urma unui scandal la un bar de noapte din Braşov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.